Ως τη μόνη δικλείδα ασφαλείας για την ανάπτυξη χαρακτηρίζει την εκπαίδευση ο πρόεδρος του ΤΕΙ Αθήνας σε ανοιχτή επιστολή του προς τους βουλευτές.

«Μέσα στο χάος που επικρατεί, η μόνη δικλείδα ασφαλείας είναι η εκπαίδευση, αξιοποιήστε την, μην τη θυσιάζετε στο βωμό του λαϊκισμού και της οικονομικής μας διάσωσης» αναφέρει χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι «η χώρα δε σώζεται κλείνοντας εκπαιδευτήρια. Η χώρα θα σωθεί μόνον αν εστιάσουμε σε αυτά που πραγματικά αξίζουν κι η παιδεία είναι ίσως το σημαντικότερο όλων».

Ο Δημήτρης Νίνος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη βιωσιμότητα των ΤΕΙ με τις συνθήκες που διαμορφώνονται μετά την ψήφιση και του τρίτου μνημονίου σημειώνοντας ότι «τα ιδρύματά μας διαλύονται και εμείς ανήμποροι, παρακολουθούμε το εκάστοτε κυβερνητικό σχήμα να μας \”παίζει\” σαν πιόνια σε επιτραπέζιο παιχνίδι.

Πότε επιτέλους θα αντιληφθείτε ότι δεν είμαστε πιόνια; Είμαστε άνθρωποι, είμαστε εμείς που χρόνια τώρα αγωνιζόμαστε για την εκπαίδευση, για να μπορούμε να κοιτάζουμε τους Έλληνες γονείς στα μάτια χωρίς ντροπή. Γιατί μας εκβιάζετε; Γιατί μας αναγκάζετε να σκύψουμε το κεφάλι και να συμβιβαστούμε με το τίποτα;»

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook