«Αγροτικές και Περιφερειακές Πολιτικές της Ευρωπαϊκής θα είναι το θέμα ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί στα Ανώγεια παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιου Τσαυτάρη, και στην οποία θα συμμετάσχουν , οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Δανέλλης και Γιώργος Σταυρακάκης και ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Η ημερίδα διοργανώνεται από την ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών το Σάββατο.

Παρέμβαση μέσω τηλεδιάσκεψης θα κάνει ο πρόεδρος της εΕπιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Πάολο Ντε Κάστρο.

Τη συζήτηση θα συντονίζει ο Δημοσιογράφος Μάκης Μάκκας και κατά τη διάρκεια της συζήτησης θα γίνουν ζωντανές συνδέσεις με περιφερειακά κΚανάλια για να τεθούν και από αυτά ερωτήματα προς τους ομιλητές.

Η ημερίδα θα είναι διακαναλική και θα περιλαμβάνει:

- ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για την συζήτηση που έχει αρχίσει ήδη και τα αποτελέσματα της  οποίας θα καθορίσουν τη μελλοντική μορφή και το περιεχόμενο της Πολιτικής Συνοχής (Διαρθρωτικά Ταμεία, Ταμείο Συνοχής, Κοινωνικό Ταμείο) μετά το 2013 καθώς και για τις θέσεις  και επιδιώξεις των Σοσιαλιστών σε αυτό το εξαιρετικά σημαντικό θέμα για την Ελλάδα.

-  προβληματισμούς ενόψει της έναρξης των συζητήσεων για τη νέα πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη μεταρρύθμιση της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής που πρόκειται να ισχύσει μετά το 2013,

- ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για την Αγροτική Ανάπτυξη στην Ελλάδα και

- επιπτώσεις  της αντιμετώπισης και προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή στην Κοινή Αγροτική Πολιτική και Περιφερειακή  Πολιτική της ΕΕ

Η ημερίδα θα μεταδοθεί ζωντανά από το Διαδίκτυο. Στη διεύθυνση http://www.filothea.com/anogeia βρίσκεται ο κώδικας για αναμετάδοση.

Τηλεοπτική μετάδοση της ημερίδας θα γίνει από τον Δορυφόρο HELLASSAT 39° ανατολικά, συχνότητα 11136.250 V, symbol rate 3300, fec 3/4. Το πρόγραμμα θα είναι ελεύθερο για αναμετάδοση από όποιο τηλεοπτικό κανάλι ή ραδιόφωνο ενδιαφέρεται.

Οι πολίτες που επιθυμούν να θέσουν ερωτήματα θα μπορούν μέσω διαδικτύου ή τηλεφωνικά στους αριθμούς που θα εμφανίζονται στις οθόνες των τηλεοράσεων κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Ημερομηνία και ώρα της ημερίδας: Σάββατο, 10 Νοεμβρίου, 13:00-15:00 - Χώρος: Αίθουσα Δημοτικού Σχολείου Ανωγείων