Ο Ομπάμα θα κέρδιζε με… 96% εάν καλούνταν οι αυστριακοί να ψηφίσουν στις αμερικάνικες προεδρικές εκλογές, σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Ιδιαίτερα μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον το οποίο έδειξαν οι Αυστριακοί για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, στις οποίες η συντριπτική τους πλειονότητα, ή ένα ποσοστό 96%, θα ψήφιζε τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με μια αντιπροσωπευτική δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Ένα 78% των Αυστριακών φέρεται να παρακολούθησε με ενδιαφέρον τις εκλογές, περισσότερο εκείνοι με ηλικία άνω των 50 χρόνων σε ποσοστό 85%, ενώ για σχεδόν το ένα πέμπτο δεν υπήρξε σχεδόν κανένα ενδιαφέρον και για το 3% απολύτως κανένα ενδιαφέρον ως προς τις εκλογές και το αποτέλεσμά τους.

Μόλις ένα ποσοστό 39% θεωρεί πως η αμερικανική πολιτική θα είναι αισθητή στην Αυστρία, για περισσότερο από το 50% συμβαίνει το αντίθετο και ένα 8% δεν μπορεί να εκφέρει κάποια κρίση σχετικά με αν η πολιτική Ομπάμα θα αγγίζει με κάποιο τρόπο τους Αυστριακούς.

Αν οι Αυστριακοί καλούνταν να επιλέξουν ανάμεσα στους δύο υποψήφιους, Ομπάμα και Ρόμνεϊ τότε ένα 72% των ερωτηθέντων θα είχε ψηφίσει «οπωσδήποτε» τον Μπαράκ Ομπάμα και ένα σχεδόν 25% «μάλλον» θα είχε δώσει την ψήφο του στον επανεκλεγέντα πρόεδρο, ενώ τον αντίπαλό του θα επέλεγε μόλις ένα 4%.

Το αμερικάνικο εκλογικό σύστημα, με κανέναν τρόπο, δεν φαίνεται να ενθουσιάζει την πλειονότητα των Αυστριακών, οι οποίοι, σε ποσοστό 77%, θεωρούν πως δεν επιτρέπεται να ληφθεί ως παράδειγμα από τους Αυστριακούς πολιτικούς για να αποσπάσουν ψήφους και μόλις ένα ποσοστό 14% θα μπορούσαν να το φανταστούν ως πρότυπο για ανάλογο σύστημα και στην Αυστρία.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook