Ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας, Γιενς Βάιντμαν, δήλωσε αντίθετος σε μια ελάφρυνση του ελληνικού χρέους από τις πιστώτριες χώρες, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα, Rheinische Post που δημοσιεύεται το Σάββατο.

«Μια διαγραφή του χρέους από μόνη της δεν θα λύσει τίποτα. Σε ποιον θα χρησιμεύσει η διαγραφή του χρέους των Αθηνών, εάν η χώρα σε 10 χρόνια είναι στο ίδιο σημείο που βρίσκεται σήμερα;», σημείωσε ο Βάιντμαν.

Όπως είπε, σε κάθε περίπτωση, είναι αντίθετος ως εκτελεστικό μέλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) να συμμετέχει η ευρωτράπεζα σε οποιαδήποτε τέτοια πράξη, διότι «θα ήταν σαν να χρηματοδοτεί άμεσα την κατάσταση, κάτι που απαγορεύεται».

Σύμφωνα με τον Βάιντμαν, «αυτό δεν είναι μόνο ένα σημαντικό μήνυμα για την Ελλάδα, αλλά για όλες τις άλλες χώρες που βρίσκονται σε κρίση».

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας αναφέρει επίσης ότι «οι πολιτικοί ηγέτες έχουν σαφώς αποφάσισει να συνεχίσουν τη στήριξη της Ελλάδας», αλλά αυτό έχει νόημα αν η Ελλάδα μόνη της κάνει αρκετά για να λύσει τα προβλήματά της, επισημαίνοντας ότι οι μαζικές περικοπές στις δημόσιες δαπάνες της Ελλάδας χωρίς την ουσιαστική βοήθεια που λαμβάνει θα ήταν πολύ μεγαλύτερες.

 

in.gr