Κλειστά θα παραμείνουν στις 26 και 27 Νοεμβρίου τα φαρμακεία όλης της χώρας, σύμφωνα με απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου που ελήφθη το βράδυ του Σαββάτου.

Επίσης, οι φαρμακοποιοί αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 24ωρη πανελλαδική απεργία την ημέρα που θα συζητηθούν στη Βουλή τα μέτρα που αφορούν στην Υγεία και τα οποία περιλαμβάνονται στο νέο Μνημόνιο.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, «οι φαρμακοποιοί μαζί με τους υπόλοιπους υγειονομικούς και τους εκπρόσωπους εργαζομένων και συνταξιούχων πρέπει να οικοδομήσουν ένα μέτωπο για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας και την επαρκή χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με τον ΠΦΣ, η χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ με 0,5% του ΑΕΠ για το 2013 και 0,4% για το 2014 σε συνδυασμό με την ύφεση οδηγεί σε ανεπάρκεια πόρων του ΕΟΠΥΥ και συνεπώς σε υποβάθμιση της παρεχόμενης περίθαλψης προς τους Έλληνες πολίτες.

«Η πλήρης αποπληρωμή των οφειλομένων για τα οποία υπάρχει συγκεκριμένη κυβερνητική δέσμευση αλλά και η αποπληρωμή των χρεών όλων των εντασσόμενων στον ΕΟΠΥΥ ταμείων είναι απαραίτητη προϋπόθεση επιβίωσης για τα φαρμακεία» τονίζουν οι φαρμακοποιοί, επιμένοντας στον συμψηφισμό με την Εφορία και ζητώντας να μην υπάρχει εξοντωτική φορολογία.