Nτροπή! Απαγόρευσαν την είσοδο στη Βουλή σε γονείς μαθητών που ταξίδεψαν από την Κρήτη να δουν τη συνεδρίαση

To απαράδεκτο περιστατικό συνέβη χθες το πρωϊ. Το 15ο δημοτικό σχολείο Ρεθύμνου ήταν στην ώρα του στο ραντεβού του. Οι δάσκαλοι είχαν ανακοινώσει στους μαθητές τους πριν από μέρες ότι στις 10 Νοεμβρίου έχουν κανονίσει να επισκεφθούν την Βουλή-κάτι που κάνουν άλλωστε κάθε χρόνο μία φορά-και στις 09:30 πράγματι το πρωϊ του Σαββάτου ήταν έξω από την είσοδο του Κοινοβουλίου.

Πέρασαν αρχικά οι μαθητές του σχολείου, ακολούθησαν οι εκπαιδευτικοί αλλά όταν ήρθε η σειρά των γονέων που συνόδευαν τα παιδιά τους-ταξιδεύοντας όλη νύχτα με το πλοίο της γραμμής- έκπληκτοι άκουσαν ότι…η είσοδος απαγορεύεται!

Ρώτησαν βέβαια γιατί για να πάρουν την απάντηση ότι:

Δεν είναι μια συνηθισμένη συνεδρίαση αλλά η συζήτηση επι του προϋπολογισμού( μια συζήτηση δηλαδή που κυρίως και πάνω από όλα αφορούσε στο μέλλον των παιδιών που ηρθαν να την παρακολουθήσουν).

Παρά τις επανειλημένες εκκλήσεις των εκπαιδευτικών να σεβασθούν τον κόπο που είχαν κάνει ταξιδεύοντας όλη νύχτα αφού οι περισσότεροι από αυτούς δεν είχαν ξανά την «τύχη» να βρεθούν στο Κοινοβούλιο στάθηκε αδύνατο να μεταπεισθούν οι υπεύθυνοι και να τους επιτρέψουν την είσοδο.

Να σημειωθεί ότι την ώρα εκείνη στο Κοινοβούλιο βρίσκονταν ελάχιστοι βουλευτές-μετρημένοι στα δάχτυλα των δύο χεριών-χωρίς δηλαδή να υπάρχει κίνδυνος η παρουσία των γονέων, εκτός από τους μαθητές να διαταράξει την διαδικασία.

Τελικά οι μαθητές σύμφωνα με τις πληροφορίες του nocomments πέρασαν μέσα, κάθισαν στον εξώστη και δέχθηκαν τις αυστηρές συστάσεις των υπευθύνων-όχι βέβαια για την τήρηση της τάξης που θεωρείται αυτονόητη όταν φιλοξενείσαι κάπου- αλλα για την τυπική «θεατρική παράσταση» που αποτελεί πλέον μια εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κοινοβούλιο.

Τους είπαν δηλαδή ότι μόλις τους αναγγείλει ο πρόεδρος θα χειροκροτήσουν οι βουλευτές αλλά οι μαθητές απαγορεύεται να χειροκροτήσουν οι ίδιοι.

Για την ιστορία, μόλις δύο βουλευτές δεν περίμεναν την αναγγελία του προέδρου της Βουλής αλλά μόλις είδαν μόνοι τους τα παιδικά ματάκια στα θεωρεία έσπευσαν να χαιρετήσουν ένθερμα τα παιδιά.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανόλης Γλέζος και ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουϊκ.

Οσο για τους γονεις; Διασκορπίστηκαν στις κοντινές καφετέριες ή στα μαγαζιά-όσα παραμένουν ανοιχτά-για να συνδράμουν στην οικονομία της αγοράς της πρωτεύουσας.

Αυτή ήταν η σύντομη και σίγουρα αξέχαστη εμπειρία γονιών και μαθητών ενός δημοτικού σχολείου στον «ναό της δημοκρατίας».

nocomments.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook