Εκτινάσσονται στα ύψη τα πρόστιμα που επιβάλλονται για τροχαίες παραβάσεις με το νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που ετοιμάζει το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και ο οποίος αναμένεται να παρουσιαστεί μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, το υπουργείο έχει ήδη ετοιμάσει το νέο θεσμικό πλαίσιο που θα αντικαταστήσει των Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας του 2007, το οποίο θα είναι πολύ αυστηρότερο σε σχέση με το υφιστάμενο, ιδιαίτερα όσον αφορά συγκεκριμένες παραβάσεις.

Έτσι, αυξάνεται κατά 60% το πρόστιμο για τη στάθμευση σε ράμπα εισόδου/εξόδου και από 150 ευρώ εκτινάσσεται στα 325 ευρώ, για τη στάθμευση σε πεζοδρόμιο από 80 ευρώ θα πάει σε 120 ευρώ.

Μεγαλύτερα πρόστιμα προβλέπονται και για το διπλοπαρκάρισμα και από 40 ευρώ που κοστίζει σήμερα αυξάνεται στα 60 ευρώ. Ανάλογες αυξήσεις προβλέπονται για την παρεμπόδιση της κυκλοφορίας του τραμ, από 150 ευρώ στα 225. Αλλάζουν και τα δεδομένα στις κόντρες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών. Έτσι, στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο 1.050 ευρώ από 700 που ισχύει σήμερα.

Αμείλικτος όμως θα είναι ο νέος ΚΟΚ όσον αφορά στην παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, όπου από 700 ευρώ το πρόστιμο αυξάνεται σε 1.050 ευρώ, την οδήγηση σε κατάσταση μέθης από 1.200 ευρώ σε 2.000 ευρώ και την παραβίαση STOP, όπου το πρόστιμο αυξάνεται σε 900 ευρώ από 700 που ισχύει σήμερα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook