Η Κύπρος, που ασκεί την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης το τρέχον εξάμηνο, θα προτείνει ένα συμβιβαστικό σχέδιο, προκειμένου να ρυθμιστεί το θέμα των μπόνους που χορηγούνται στους τραπεζίτες, υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt» στο φύλλο που θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα.

Η κυπριακή προεδρία προτείνει το πριμ των τραπεζιτών να μην ξεπερνά το τριπλάσιο της ετήσιας αμοιβής τους. Θα μπορεί, όμως, να φθάνει και στο πενταπλάσιο του ποσού αυτού, εφόσον η γενική συνέλευση των μετόχων έχει δώσει την έγκρισή της για κάτι τέτοιο, γράφει η εφημερίδα, χωρίς να επικαλείται πηγές για τις πληροφορίες της.

Η Λευκωσία επιδιώκει με αυτόν τον τρόπο να συμβιβάσει τις διαμετρικά αντίθετες θέσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των υπουργών Οικονομικών των «27». Το Ευρωκοινοβούλιο ζητεί να φθάνουν τα μπόνους των στελεχών μέχρι του ποσού του ετήσιου μισθού τους, ενώ οι υπουργοί δεν θέλουν να προχωρήσουν τώρα σε ρύθμιση του θέματος.

Το ζήτημα των μπόνους των τραπεζιτών συζητείται στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο του τραπεζικού τομέα, το επονομαζόμενο «Βασιλεία ΙΙΙ», που θα πρέπει να τεθεί σταδιακά σε εφαρμογή από τον ερχόμενο Ιανουάριο.

 

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook