Η έρευνα του FBI που οδήγησε στην αποκάλυψη της εξωσυζυγικής σχέσης του διευθυντή της CIA Ντέιβιντ Πετρέους με τη συγγραφέα Πόλα Μπρόντγουελ είχε ως αφορμή τα \”ύποπτα\” ηλεκτρονικά μηνύματα που εστάλησαν σε μια άλλη γυναίκα, όπως ανέφεραν αξιωματούχοι των αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Αρχικά στόχος της έρευνας δεν ήταν ο Πετρέους όμως το όνομά του ενεπλάκη στην υπόθεση, προς έκπληξη των ομοσπονδιακών ερευνητών. Το FBI ερευνούσε \”μια υπόθεση μεταξύ δύο γυναικών και έπεσε πάνω στο θέμα του Πετρέους\”, είπε στο πρακτορείο Ρόιτερς πηγή της αμερικανικής υπηρεσίας ασφαλείας.

Η έρευνα ξεκίνησε όταν η Μπρόντγουελ έστειλε απειλητικά μηνύματα σε μια άλλη γυναίκα, τα στοιχεία της οποίας δεν έχουν γίνει γνωστά. Η γυναίκα αυτή ανήκει στο περιβάλλον του Πετρέους, αλλά δεν διευκρινίστηκε τι είδους σχέση διατηρούσαν οι δυο τους.

Η γυναίκα κατέφυγε στο FBI καταγγέλοντας ότι παρενοχλείται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και η υπηρεσία εντόπισε ότι οι απειλές προέρχονταν από την Μπρόντγουελ. Ταυτόχρονα όμως, σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, βρέθηκαν και τα μηνύματα που είχαν ανταλλάξει η συγγραφέας με τον πρώην διευθυντή της CIA, του οποίου έχει γράψει τη βιογραφία.

Η πολιτική ηγεσία εξακολουθεί να ζητά εξηγήσεις καθώς τα ερωτηματικά στην υπόθεση αυτή είναι πολλά και παραμένουν αναπάντητα. Αδιευκρίνιστο παραμένει και το γιατί το FBI περίμενε μέχρι την ημέρα των προεδρικών εκλογών για να ενημερώσει τον Διευθυντή των Υπηρεσιών Πληροφοριών (DNI) Τζέιμς Κλάπερ, ο οποίος επιβλέπει τη CIA και όλες τις άλλες υπηρεσίες πληροφοριών, ότι διεξάγει έρευνα για τον Πετρέους.

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας Ντάιαν Φεϊνστάιν τόνισε σήμερα στο κανάλι Fox News ότι από την υπόθεση αυτή δεν διακυβεύθηκε η εθνική ασφάλεια.

Ο Πετρέους υπέβαλε την παραίτησή την Παρασκευή και ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα την έκανε δεκτή.

Η Φεϊνστάιν είπε ότι παρά το σκάνδαλο και την παραίτησή του που \”έπεσε σαν κεραυνός\” ο στρατηγός ενδέχεται να κληθεί να καταθέσει στην έρευνα που διεξάγει η Γερουσία για το θάνατο τεσσάρων Αμερικανών, μεταξύ των οποίων και ο πρεσβευτής των ΗΠΑ, στη Βεγγάζη της Λιβύης. Πρόσθεσε ότι θα ερευνηθεί επίσης γιατί το FBI καθυστέρησε να ενημερώσει την ίδια και άλλους αξιωματούχους για την εξωσυζυγική σχέση του Πετρέους, αφού ερευνούσε το θέμα για πολλές εβδομάδες.

Το ίδιο ερώτημα έθεσε και στο CNN ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικής Ασφάλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων Πίτερ Κινγκ τονίζοντας ότι \”ο πρόεδρος (Ομπάμα) θα έπρεπε να έχει ενημερωθεί νωρίτερα\” δεδομένου ότι ενδέχεται να υπήρχε θέμα εθνικής ασφάλειας.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook