Για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες, λαθρέμποροι ναρκωτικών επιχείρησαν να πλημμυρίσουν τα Επτάνησα με χασίς με την βοήθεια των… κυμάτων! Τα δεκάδες δέματα με ακατέργαστη ινδική κάνναβη που έριξαν στην θάλασσα, προφανώς από τα ανοιχτά με κάποιο ταχύπλοο, βρέθηκαν να… «κολυμπάνε» στον όρμου του Αγίου Ανδρέα στην Ιθάκη!

Η Ασφάλεια Πατρών είχε την πληροφορία ότι οι λαθρέμποροι θα επιχειρούσαν με αυτό τον τρόπο να στείλουν τα ναρκωτικά στους ντόπιους συνεργάτες τους και ενημέρωσαν την Λιμενική Αρχή της Ιθάκης. Τα περιπολικά σκάφη δεν άργησαν να εντοπίσουν τα κλεισμένα με μονωτική ταινία και συσκευασμένα σε διαφανές πλαστικό δέματα μέσα στην θάλασσα στην θέση «Αντρί» και τα περισυνέλεξαν. Συνολικά, μάζεψαν 32 δέματα που περιείχαν ακατέργαστη ινδική κάνναβη βάρους 78 κιλών και 488 γραμμαρίων, αλλά δεν εντόπισαν τους παραλήπτες ή το σκάφος που τα είχε ρίξει στη θάλασσα.

Στις 2 Φεβρουαρίου είχαν εντοπιστεί πάλι δεκάδες δέματα με άλλα 144 κιλά και 420 γραμμάρια χασίς στην παραλία της Αγίας Ευφημίας, στην περιοχή του Φισκάρδου της Κεφαλονιάς. Ήταν και αυτά συσκευασμένα με τον ίδιο τρόπο, μέσα σε διαφανές πλαστικό και κλεισμένα με μονωτική αυτοκόλλητη ταινία και όλα δείχνουν ότι τόσο οι «αποστολείς» όσο και οι «παραλήπτες» ήταν οι ίδιοι!

Οι αστυνομικοί και οι λιμενικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η «αποστολή» των ναρκωτικών να συνδέεται με την τεράστια ποσότητα των 191 κιλών χασίς που κατασχέθηκαν στην Σαγιάδα Θεσπρωτίας, όταν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας συνέλαβαν δύο Αλβανούς, 30 και 28 χρόνων και δύο Έλληνες 41 και 42 χρόνων, που τα μετέφεραν με τρία αυτοκίνητα.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook