Επεισόδια και φθορές προκάλεσε το πρωί της Δευτέρας ομάδα φοιτητών στην πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, προσπαθώντας να παρεμποδίσει τις εκλογές για την εκλογή Συμβουλίου Διοίκησης που έχουν προγραμματιστεί γα σήμερα.

Ομάδα φοιτητών, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Βήματος, φορώντας κουκούλες έσπασαν την πόρτα του κέντρου διαχείρισης των υπολογιστικών συστημάτων του Ιδρύματος, για να εμποδίσουν την διεξαγωγή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Όπως αναφέρουν καθηγητές του Ιδρύματος, με δεδομένο ότι στην αίθουσα βρίσκεται αναντικατάστατος σε περίοδο οικονομικής κρίσης εξοπλισμός εκατομμυρίων, δεν τέθηκε καν το ζήτημα να κληθούν οι Αρχές, από τον φόβο καταστροφών και επεισοδίων.

Η αίθουσα αυτή παραμένει σε κατάληψη και η εφορευτική επιτροπή των εκλογών συνεδριάζει με αίτημα να παραταθούν οι εκλογές τις επόμενες ημέρες.

Πάντως, τυπικό πρόβλημα δεν φαίνεται να υπάρχει, καθώς κάθε εκλέκτορας μπορεί με τους κωδικούς του να ψηφίσει και από το σπίτι του. Ωστόσο οι καθηγητές του Ιδρύματος δεν μπορούν να ψηφίσουν αυτή τη στιγμή από το γραφείο του. Η ψηφοφορία συνεχίζεται κανονικά τουλάχιστον για όσους εκλέκτορες είχαν προνοήσει να έχουν μαζί τους τους κωδικούς τους, ώστε να ψηφίσουν από τρίτο εκτός πανεπιστημίου υπολογιστή.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook