Η καταβολή της δόσης του δανείου στήριξης δεν θα οδηγήσει στην επίλυση του προβλήματος της βιωσιμότητας του χρέους, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup, ενώ τονίζει ότι η ψήφιση του «πιο ακραίου προϋπολογισμού λιτότητας και ύφεσης» συνοδεύεται από την «πλήρη ήττα» της στρατηγικής του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά στην Ευρώπη και «της πρόσδεσης στο άρμα Μέρκελ».

Σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει το χρέος, αλλά το εκτινάσσει, όταν ακόμα και με τις πλέον αισιόδοξες προβλέψεις θα χρειαστούν πολλά χρόνια για να φτάσει στα προ Μνημονίου επίπεδα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είναι «πλήρως απούσα» από τις διεργασίες στην Ευρώπη, «χωρίς καμία πρόταση για μια ευρωπαϊκή λύση για το χρέος που δεν θα κατεδαφίζει τη χώρα», σχολιάζοντας τις διαφωνίες στο πλαίσιο της τρόικας.

Η ψήφιση του προϋπολογισμού είναι, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «η αρχή του τέλους της μνημονιακής κυβέρνησης», καθώς και «στα ψέματα και τους εκβιασμούς που επί σχεδόν τρία χρόνια συνδέουν την ψήφιση μέτρων που εξαθλιώνουν την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας με τη \”σωτηρία\” της χώρας».

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook