«Μπλόκο στα προφίλ των βουλευτών της Χρυσής Αυγής έβαλε το facebook που ουσιαστικά κατέβασε τα προφίλ όλων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής από πασίγνωστη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

 Υπενθυμίζουμε ότι στους όρους λειτουργίας της, η διάσημη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ρητά αναφέρει ότι όποιος με σχόλια, φωτογραφίες και αναρτήσεις στην ιστοσελίδα προσβάλλει πρόσωπα, φυλές, θρησκείες και ιδεολογίες, αποβάλλεται από το δίκτυο. Κάθε χρήστης που εκτιμά ότι το περιεχόμενο ενός προφίλ ή σχολίου είναι προσβλητικό, έχει το δικαίωμα να το «αναφέρει» στους διαχειριστές. Ως ιδιωτική εταιρεία, το Facebook διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής μελών, χωρίς να λαμβάνει υπόψη αν το προσβλητικό προφίλ ανήκει σε βουλευτή, αξιωματούχο ή απλό πολίτη.

Bουλευτές του κόμματος της Χρυσής Αυγής προσέφυγαν στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να στραφούν κατά της εταιρείας.

Στην ιστοσελίδα της η Χρυσή Αυγή αναφέρει:

«Όσοι έχουν λογαριασμό στην πασίγνωστη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης του Facebook, γνωρίζουν καλά πως η διαχείριση τον τελευταίο καιρό έχει επιδοθεί σε μια λυσσαλέα επίθεση εναντίον Εθνικιστών χρηστών.

Η τακτική είναι το μπλοκάρισμα, ενώ σε τακτά χρονικά διαστήματα προφίλ συναγωνιστών και βουλευτών χωρίς λόγο πέφτουν. Σήμερα η η διαχείριση του Facebook προχώρησε σε μια πρωτοφανή κι αναίτια κίνηση λογοκρισίας, \”ρίχνοντας\” τα προφίλ όλων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και δεκάδων Συναγωνιστών. Να τονιστεί πως \”πέφτουν\” όλα τα προφίλ χρηστών που παραπέμπουν στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής ή έχουν απλά μια φωτογραφία Εθνικιστικού περιεχομένου.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την ραγδαία άνοδο του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος στην ελληνική κοινωνία υποδηλώνει πως η συγκεκριμένη ηλεκτρονική λογοκρισία μόνο τυχαία δεν ήταν. Κι αυτή η προσπάθεια ανάσχεσης της Χρυσής Αυγής βέβαια θα πέσει στο κενό»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook