Η Πολυφωνική Μεικτή Χορωδία του Πολιτιστικού Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με την Χορωδία του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων, στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων 2012, διοργάνωσαν μια υπέροχη μουσική βραδιά ερμηνεύοντας χορωδιακά έργα του Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη και άλλων μεγάλων συνθετών, την Κυριακή 11 Νοεμβρίου στο κινηματοθέατρο REX.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η Μαρία Δερμιτζάκη, μέλος του ΠΑΟΔΑΝ, η οποία αναφέρθηκε στην πορεία των δύο Χορωδιών καθώς και στην ιστορία των τραγουδιών που ακούστηκαν και ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν στην προσπάθεια αυτή καθώς και όσους προσήλθαν.

Οι δύο χορωδίες χάρισαν στο κοινό μια άρτια μουσική βραδιά που θα τη ζήλευαν ακόμα και οι μεγάλοι μουσικοί επαγγελματικές. Το μουσικό ρεπερτόριο περιελάμβανε μεταξύ άλλων αναγενησιακά κομμάτια τα οποία αποδόθηκαν με εξαιρετική ερμηνεία υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Ιδομενέως – μουσικού αναγνωρισμένου διεθνώς.

Η Μεικτή Χορωδία του Δήμου Αρχανών – Αστερουσιών δημιουργήθηκε από την αγάπη, το μεράκι και την αυθόρμητη δραστηριοποίηση των δημοτών (της δημοτικής ενότητας Αρχανών) στα τέλη της δεκαετίας του ΄90 υπό τη σκέπη του τότε Δήμου Αρχανών.

Από τότε λειτουργεί αδιάκοπα με άμεση επικοινωνία με την τοπική κοινωνία και όχι μόνο. Στη δεκαετή και πλέον πορεία της, η Χορωδία έχει ερμηνεύσει κυρίως έργα Ελλήνων συνθετών (Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ανδριόπουλου και άλλων), τραγούδια της ελληνικής παράδοσης και αναγεννησιακά.

Η Πολυφωνική Μεικτή Χορωδία του Πολιτιστικού Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αγίου Νικολάου ιδρύθηκε το 2011 και αποτελείται από εθελοντές ανθρώπους γεμάτους αγάπη και μεράκι για το τραγούδι.

Αποσκοπεί στην καλλιέργεια της χορωδιακής μουσικής στον τόπο μας και στην ικανοποίηση της εσωτερικής ανάγκης των δημοτών μας να εκφραστούν μέσω της τέχνης του τραγουδιού.

Μακροπρόθεσμα δε να συνεργάζεται με άλλες χορωδίες και να συμμετάσχει σε χορωδιακά Φεστιβάλ εντός και εκτός Ελλάδας.

Την Πολυφωνική Μεικτή Χορωδία του Πολιτιστικού Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αγίου Νικολάου διηύθυνε ο μουσικός, Κανακάκης Μανόλης
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και μέλη του ΠΑΟΔΑΝ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook