Τουλάχιστον 20 είναι οι πολιτείες των ΗΠΑ, των οποίων οι πολίτες έχουν ζητήσει με αιτήσεις τους στην επίσημη ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου να αποσχισθούν από τη συνομοσπονδία των 50 πολιτειών που αποτελούν τη χώρα, έπειτα από την εκλογή Ομπάμα.

Σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας μέσω του www.examiner.com, οι πολίτες επιθυμούν να αποσχιστούν –οι πολιτείες τους- για να δημιουργήσουν δικές τους αυτόνομες κυβερνήσεις.
Η Λουϊζιάνα ήταν η πρώτη που έκανε την κίνηση και την ακολούθησε το Τέξας.

Οι υπόλοιποι «στασιαστές» είναι από τις Αλαμπάμα, Άρκανσο, Κολοράντο, Φλόριδα, Τζώρτζια, Ιντιάνα, Κεντάκι, Μίσιγκαν, Μισισίπι, Μιζούρι, Μοντάνα, Νιου Τζέρσεϊ, Νέα Υόρκη, Βόρεια Καρολίνα, Βόρεια Ντακότα, Όρεγκον, Νότια Καρολίνα και Τενεσί.

Ακόμα κι αν ακούγεται ή -πρόκειται να- φαίνεται περίεργο, η αμερικανική σημαία θα μπορούσε να μείνει με λιγότερα αστέρια.

Αν η κάθε αίτηση μαζέψει 25.000 υπογραφές πολιτών έως τις 7 Δεκεμβρίου –οι πρώτες αιτήσεις κατατέθηκαν στις 7 Νοεμβρίου και σε τέτοιες περιπτώσεις δίδεται προθεσμία ενός μήνα- σύμφωνα με τον κανονισμό του προγράμματος «We the People», ο οποίος βρίσκεται και online στη σελίδα του Λευκού Οίκου, ο πρόεδρος Ομπάμα- «θα πρέπει να ασχοληθεί με το ζήτημα και να δώσει την επίσημη απάντησή του».

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η συμμετοχή του κόσμου στην αίτηση της Λουϊζιάνα, η οποία έλαβε 12.300 υπογραφές σε τέσσερις ημέρες.

Η Τζώρτζια, το Μιζούρι και η Νότια Καρολίνα «εκπροσωπούνται» από δύο ανταγωνιστικές αιτήσεις η κάθε μία, καθώς άλλοι κάτοικοί τους επιθυμούν την απόσχιση και άλλοι όχι.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook