Η ένταση ξεκίνησε όταν κατά τη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης στο Ρέθυμνο και παρουσίας πλήθους κόσμου & αρχών, ομάδα πολιτών αριστερών παρατάξεων ανάρτησε πανό και άρχισε να φωνάζει συνθήματα κατά των μέτρων που έχει πάρει η κυβέρνηση, με αποτέλεσμα δύο πολίτες να ενοχληθούν και να ζητήσουν το λόγο.

Τα αίματα γρήγορα άναψαν και ακολούθησε συμπλοκή μεταξύ των διαμαρτυρομένων και των \”ενοχλημένων\” πολιτών. Αστυνομικοί όπου φύλασαν την παρέλαση έσπευσαν στο σημείο για να χωρίσουν τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές, με αποτέλεσμα να επεισόδια να επεκταθούν.

Λίγη ώρα αργότερα τα πνεύματα ηρέμησαν και αστυνομικοί παρέμειναν στο σημείο όπου φρουρούσαν την ομάδα των διαμαρτυρόμενων πολιτών. Προς το τέλος της παρέλασης τα μέλη της ομάδας μεταφέρθηκαν πίσω από το δημαρχείο της πόλης, όπου και συνέλαβαν έναν νεαρό από την ομάδα, επειδή τραβούσε φωτογραφίες τους αστυνομικούς.
Ο νεαρός οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Ρεθύμνου, όπου ύστερα από πορεία περίπου 50 ατόμων που ζητούσαν να αφεθεί ελεύθερος και αφότου οι αστυνομικοί φροντίσουν να σβήσουν από την φωτογραφική μηχανή τις φωτογραφίες που είχε τραβήξει, ο νεαρός αφέθηκε ελεύθερος.

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Όθωνας, σχολιάζοντας τις διαμαρτυρίες είπε: «Ομάδα πολιτών, άνευ σημασίας. Τα παιδία παίζει».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook