Ομόφωνη ήταν η άρνηση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων στην εφαρμογή των νέων μέτρων για απολύσεις ή διαθεσιμότητα υπαλλήλων της αυτοδιοίκησης, όπως προέκυψε κατά την χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου.

Τόσο ο Δήμαρχος Χανίων κ.Μανώλης Σκουλάκης, όσο και οι επικεφαλείς των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου, κ.κ. Τσαπάκος, Παπαδογιάννης, Βάμβουκας και Παπαντωνάκης, καταδίκασαν την απόφαση και ζήτησαν την μη εφαρμογή της.

Μάλιστα ο κ.Σκουλάκης έκανε λόγο για προσπάθεια διάλυσης των Δήμων, χαρακτήρισε το νόμο ως αντισυνταγματικό και στο ψήφισμα που κατέθεσε και το οποίο ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο  επισημαίνονται τα εξής :

\”Α) Να μην εφαρμοστεί η διάταξη του νόμου 4093/2012 «Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016. Επείγοντα μέτρα εφαρμογής του ν. 4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016», που αφορά την άμεση διαθεσιμότητα των εργαζομένων, Κλάδου ΔΕ Διοικητικού, Διοικητικού – Λογιστικού, Διοικητικού – Οικονομικού, Διοικητικών Γραμματέων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου.

Β) Εξουσιοδοτεί το Δήμαρχο Χανίων

1) Να μην υπογράψει καμιά διαπιστωτική πράξη διαθεσιμότητας.
2) Να δώσει εντολή στη Δ/νση Διοικητικών Υπηρεσιών – Τμήμα Προσωπικού, να μην αποσταλούν οι ονομαστικές καταστάσεις και τα στοιχεία των υπαλλήλων, που τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας ή αυτοδίκαιης αργίας.
3) Να μεταφέρει στη συνεδρίαση της ΠΕΔ Κρήτης την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. και να αποστείλει την απόφαση του Δ.Σ. στην ΚΕΔΕ, ζητώντας την επικαιροποίηση, της από 11/11/2012 απόφασής της, η οποία να είναι πιο σαφής και εμπεριστατωμένη, ως προς τις τελικές αποφάσεις και προτάσεις της προς τους Δήμους.

Γ) Να απαλλαγούν οι υπηρεσιακοί παράγοντες από την απειλή του νόμου για πειθαρχικό αδίκημα σε περίπτωση μη αποστολής των στοιχείων των εργαζομένων.

Δ) Να αποσταλεί άμεσα, η παρούσα απόφαση στους Βουλευτές του Νομού Χανίων.\”

Το ψήφισμα αυτό κινείται στο πλαίσιο των αιτημάτων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι οποίοι από χθες το πρωί έχουν προχωρήσει στην κατάληψη δημαρχείων, την οποία συνέχισαν και σήμερα το πρωί.

Να σημειωθεί πως σε ότι αφορά στον Δήμο Χανίων, σύμφωνα με τον νόμο υπάρχουν 21 υπάλληλοι οι οποίοι μπορεί να τεθούν σε διαθεσιμότητα, ενώ όπως ανακοινώθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων θα θεωρείται πως είναι σε διαρκή συνεδρίαση έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν οι όποιες εξελίξεις.

Στο πλαίσιο αυτό οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, που ήταν προγραμματισμένες για την Πέμπτη 15/11/2012 ώρα 16:00 και 22:00, μετατίθενται για την Πέμπτη 22η Νοεμβρίου 2012 ημέρα Πέμπτη και ώρα 16:00 και 22:00 αντίστοιχα, με τα ίδια θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook