Τον καθηγητή οικονομικών επιστημών Παναγιώτη Λιαργκόβα τοποθέτησε η Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής, ως επικεφαλής του γραφείου παρακολούθησης εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού.

Τον κ. Λιάργκοβα είχε πρότεινε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομιών Χρήστος Σταϊκούρας στο Μέγαρο Μαξίμου και στη συνέχεια υποβλήθηκε επίσημα η πρόταση στον Πρόεδρο της Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη θέση ήταν κενή από τον Σεπτέμβριο του 2011 όταν η επικεφαλής Στέλλα Σάββα Μπαλφούσια οδηγήθηκε σε παραίτηση από την τότε ηγεσία του υπουργείου Οικονομιών.

Πιο αναλυτικά, η κυρία Μπαλφούσια και οι συνεργάτες της είχαν επισημάνει στην 16σέλιδη έκθετή τους ότι το «χρέος είναι εκτός ελέγχου γεγονός που εξόργισε τον τότε υπουργό Οικονομιών Ευάγγελο Βενιζέλο που αμφισβήτησε ανοικτά την εγκυρότητα του κειμένου.

Πάντως, ο κ. Λιάργκοβας είναι καθηγητής στο πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ενώ το 2009 είχε συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ.

Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι την ίδια εποχή (2009) υπήρξε εις βάρος του επώνυμη καταγγελία και είχε διαταχθεί σχετική έρευνα για εμπλοκή του σε υπόθεση κακοδιαχείρισης κοινοτικών κονδυλίων.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook