«Charlie Hebdo του Σίτι», αποκάλεσε το περιοδικό Economist ο Γάλλος υπουργός Βιομηχανίας, Αρνό Μοντεμπούρ, λοιδορώντας το εξώφυλλο του σημερινού του τεύχους στο οποίο η οικονομική κατάσταση της Γαλλίας περιγράφεται ως «ωρολογιακή βόμβα» για την ευρωζώνη.

«Ειλικρινά, ο Economist δεν φημίζεται για την μετριοπάθειά του. Είναι το Charlie Hebdo του Σίτι» , είπε χαρακτηριστικά ο Γάλλος υπουργός αναφερόμενος στο σατιρικό περιοδικό που είναι γνωστό για τα σκίτσα του.

«Πρόκειται για γελοιoγραφίες αντάξιες του Charli Hebdo», είπε ο Αρνό Μοντεμπούρ στο ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1.

Από την πλευρά της η πρόεδρος των εργοδοτικών ενώσεων Λοράνς Παριζό χαρακτήρισε «τελείως υπερβολικό» τον πρωτοσέλιδο τίτλο του βρετανικού περιοδικού.

Ο Λοράνς Παριζό δήλωσε στο δίκτυο RMC-BFMTV ότι ο Economist «έχει μία διαφορά φάσης» διότι όλο του το θέμα για την κατάσταση της γαλλικής οικονομίας έχει γραφτεί πριν από την ανακοίνωση των πρώτων αποφάσεων της γαλλικής κυβέρνησης για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.

Την Πέμπτη, χωρίς να αναφερθεί στον Economist, ο υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας, Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της γαλλικής οικονομίας στο 0,2% κατά το τρίτο τρίμηνο «δείχνει ότι η Γαλλία είναι μία στέρεη οικονομία, με δυναμικό ανάκαμψης. Αυτό διαψεύδει τους φόβους για ύφεση»..

Το βρετανικό περιοδικό γράφει σε ένα ντοσιέ 14 σελίδων ότι «η Γαλλία μπορεί να μεταβληθεί στον μεγαλύτερο κίνδυνο για το ευρώ» και ότι «η κρίση μπορεί να ενσκήψει ήδη από το επόμενο έτος».

Θυμίζουμε ότι η εικονογράφηση του εξωφύλλου περιλαμβάνει επτά γαλλικές μπαγκέτες τυλιγμένες με μία μπλε-λευκή-κόκκινη κορδέλλα, παραπέμποντας σε μασούρια δυναμίτη που συνδέονται με αναμμένο φυτίλι και είναι έτοιμα να εκραγούν.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook