Υπό τη διακριτική παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης πραγματοποιήθηκε η πορεία των φοιτητών προς την αμερικανική πρεσβεία. Οι διαδηλωτές, με αφετηρία το Πολυτεχνείο και μέσω των οδών Ακαδημίας και Βασιλίσσης Σοφίας, έφθασαν στην πρεσβεία των ΗΠΑ, όπου και κατέληξε η πορεία.

Οι φοιτητές φθάνοντας έψαλλαν τον εθνικό ύμνο πάνω από τη σημαία και στη συνέχεια αποχώρησαν μέσω της οδού Σούτσου, ενώ ο δρόμος μπροστά από την πρεσβεία παραμένει αποκλεισμένος από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και των ΜΑΤ.

Ο κύριος όγκος της πορείας ανηφόρισε από την Σταδίου προς τη Βουλή και ακολούθως μέχρι την πρεσβεία των ΗΠΑ. Το «παρών» στην πορεία δίνουν σπουδαστές, μέλη κομματικών παρατάξεων και πλήθος κόσμου. Πιο συγκεκριμένα, εκεί βρίσκονται οι φοιτητικοί σύλλογοι Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και Καλών Τεχνών, η ΟΛΜΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το Νέο αριστερό Ρεύμα, το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα και άλλες αριστερές οργανώσεις, αλλά και άνθρωποι, οι οποίοι δεν εντάσσονται σε συγκεκριμένους κομματικούς σχηματισμούς ή οργανώσεις. Συνολικά, οι διαδηλωτές υπολογίζονται σε 15.000-20.000.

Όπως έγινε γνωστό, το ΚΚΕ θα συνεχίσει την πορεία προς την ισραηλινή πρεσβεία

 

protothema.gr