Εργαζόμενοι στους ΟΤΑ και μέλη του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου έχουν καταλάβει τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης στο Ηράκλειο.

Στόχος της κινητοποίησης είναι να μην φύγουν από τα γραφεία τα ονόματα των εργαζομένων που βλέπουν την πόρτα της εξόδου.

Η ίδια ακριβώς κίνηση άλλωστε γίνεται και στο δήμο Ηρακλείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι καταληψίες θα συζητήσουν και θα αποφασίσουν σε λίγο για τις επόμενες κινήσεις τους. Επίσης στις 11:00 θα συναντηθούν με τον Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Γιώργο Δεικτάκη για να ενημερωθούν τι στάση θα κρατήσει απέναντί τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση πρόκειται να φύγουν περίπου 25 εργαζόμενοι.

Οι υπάλληλοι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης εξέδωσαν ψήφισμα:

\’\’Με την εφαρμογή του Ν. 4093/12 στο μέρος που αφορά στο νέο θεσμικό πλαίσιο κινητικότητας των υπαλλήλων του δημοσίου τομέα, οι υπάλληλοι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης μετά από ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης προχώρησαν σήμερα στην κατάληψη των γραφείων της Διεύθυνσης Διοίκησης, με τη στήριξη του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και του Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΕΧΩΔΕ, προκειμένου να παρεμποδίσουν οποιαδήποτε ενέργεια παράδοσης των υπαλλήλων της.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους του δημοσίου τομέα και των ΟΤΑ σε συνεργασία και συστράτευση για τη δικαίωση των αγώνων μας.

Τέλος καλούμε το Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Δεικτάκη να συμπαρασταθεί έμπρακτα στο δίκαιο αγώνα μας.

Το ξεπούλημα των Δημοσίων υπηρεσιών είναι υπόθεση όλων μας. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα μετά από 25 χρόνια δουλειάς να απαξιώνει την ίδια μας τη ζωή.\’\’

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook