Κατάληψη των γραφείων της Περιφέρειας ανακοίνωσε ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Κρήτης για να παρεμποδίσει την αποστολή στοιχείων των εργαζομένων που βλέπουν την πόρτα της εξόδου.

Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος αναφέρει αναλυτικά:

''Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Κρήτης Ν. Ηρακλείου ανακοινώνει την κατάληψη των γραφείων της Δ/νσης Διοίκησης - Τμήματος Προσωπικού της Περιφέρειας (κεντρικό κτίριο, Πλ. Ελευθερίας) σήμερα Δευτέρα 19/11/2012 και αύριο Τρίτη 20/11/2012 μετά την αμετακίνητη στάση του Υπουργείου, προκειμένου να παρεμποδίσουμε την αποστολή στοιχείων που αφορούν τη θέση σε διαθεσιμότητα των συναδέλφων ΙΔΑΧ.

Ο Σύλλογος παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα σας ενημερώνει για οποιεσδήποτε ενέργειες θα πραγματοποιηθούν.''


Υπό κατάληψη και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Υπενθυμίζεται ότι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ και μέλη του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου έχουν καταλάβει τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης στο Ηράκλειο.

Στόχος και αυτής της κινητοποίησης είναι να μην φύγουν από τα γραφεία τα ονόματα των εργαζομένων που βλέπουν την πόρτα της εξόδου.

Η ίδια ακριβώς κίνηση άλλωστε γίνεται και στο δήμο Ηρακλείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση πρόκειται να φύγουν περίπου 25 εργαζόμενοι.

Οι υπάλληλοι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης εξέδωσαν ψήφισμα:

''Με την εφαρμογή του Ν. 4093/12 στο μέρος που αφορά στο νέο θεσμικό πλαίσιο κινητικότητας των υπαλλήλων του δημοσίου τομέα, οι υπάλληλοι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης μετά από ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης προχώρησαν σήμερα στην κατάληψη των γραφείων της Διεύθυνσης Διοίκησης, με τη στήριξη του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και του Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΕΧΩΔΕ, προκειμένου να παρεμποδίσουν οποιαδήποτε ενέργεια παράδοσης των υπαλλήλων της.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους του δημοσίου τομέα και των ΟΤΑ σε συνεργασία και συστράτευση για τη δικαίωση των αγώνων μας.

Τέλος καλούμε το Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Δεικτάκη να συμπαρασταθεί έμπρακτα στο δίκαιο αγώνα μας.

Το ξεπούλημα των Δημοσίων υπηρεσιών είναι υπόθεση όλων μας. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα μετά από 25 χρόνια δουλειάς να απαξιώνει την ίδια μας τη ζωή.''