Το χρονοδιάγραμμα εκταμίευσης της δόσης των 44 δισ. ευρώ φέρνει στη δημοσιότητα το πρακτορείο Reuters.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται αύριο να δώσουν το «πράσινο φως» προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία της εκταμίευσης της δόσης των 44 δισ. ευρώ στην Ελλάδα που αναμένεται να γίνει στις 5 Δεκεμβρίου εάν τελικά η χώρα μας εκπληρώσει όλους τους στόχους, σύμφωνα με ρεπορτάζ του πρακτορείου ειδήσεων.

Αξιωματούχοι που έχουν σχέση με τις προετοιμασίες του Eurogroup ανέφεραν στο Reuters ότι περιμένουν «μία πολιτική στήριξη» από τους υπουργούς Οικονομικών για να «ξεπαγώσουν» τα δάνεια προς την Αθήνα και μία συζήτηση για τους τρόπους μείωσης του ελληνικού χρέους και την επιμήκυνση κατά δύο έτη της δημοσιονομικής προσαρμογής.

«Μόλις οι υπουργοί δώσουν την πολιτική στήριξη τους, οι προτάσεις για το πως θα περικοπεί το ελληνικό χρέος και η παροχή επιπλέον χρηματοδότησης θα μπορεί να σταλεί στα εθνικά κοινοβούλια για έγκριση, ένα βήμα που αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 30 Νοεμβρίου» γράφει το πρακτορείο ειδήσεων.

Έτσι η Αθήνα θα έχει χρόνο στη διάθεση της, σύμφωνα με το Reuters, προκειμένου να ολοκληρώσει όσες προαπαιτούμενες ενέργειες (prior actions) έχουν απομείνει και οι διεθνείς πιστωτές θα ελέγξουν στις 28 Νοεμβρίου εάν οι μεταρρυθμίσεις που απομένουν έχουν προωθηθεί. Στη συνέχεια στις 3 Δεκεμβρίου οι υπουργοί Οικονομικών της ζώνης του ευρώ θα δώσουν και την τελική απόφαση τους για την εκταμίευση της δόσης, σύμφωνα με το Reuters.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook