Η δημοσιοποίηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης προκάλεσε νέο κύμα φυγής υπαλλήλων της Βουλής. Τουλάχιστον δέκα υπάλληλοι -μεταξύ των οποίων και υψηλόβαθμα στελέχη- έσπευσαν να υποβάλλουν την Δευτέρα αιτήσεις συνταξιοδότησης, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό όσων επέλεξαν τον δρόμο της αποχώρησης στους 52.

Με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, οι υπάλληλοι της Βουλής εξομοιώνονται με τους τακτικούς υπαλλήλους των υπουργείων όσον αφορά στον υπολογισμό της σύνταξης, τα όρια ηλικίας και τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης. Οι διατάξεις της σχετικής παραγράφου έχουν εφαρμογή από 1ης Ιανουαρίου 2013.

Σε ανακοίνωσή του, ο σύλλογος των υπαλλήλων της Βουλής αναφέρει ότι το γεγονός προκαλεί «αθρόες, ακούσιες, αλλά και \’υποχρεωτικές\’ παραιτήσεις έμπειρων στελεχών του Κοινοβουλίου, που είναι βέβαιο ότι θα επιφέρουν σοβαρό πλήγμα στην υποστήριξη του κοινοβουλευτικού έργου».

Οι υπάλληλοι της Βουλής θεωρούν τη σε βάρος τους, αυτή, διάκριση, ως συνέπεια της συστηματικής δυσφήμισης της Βουλής και των ιδίων. Έρχεται δε, όπως αναφέρουν, «ως επισφράγισμα μιας άνευ προηγουμένου επίθεσης, σε συνδυασμό με ύβρεις, λοιδορίες και συκοφαντικούς ισχυρισμούς».

Οι ρυθμίσεις της Πράξεως Νομοθετικού Περιεχομένου -προσθέτουν- παραγνωρίζουν το γεγονός, ότι οι καταργούμενες διατάξεις δεν είχαν χαριστικό χαρακτήρα, αλλά ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας των υπαλλήλων της Βουλής. «\’Αλλωστε, αντίστοιχες ρυθμίσεις έχουν διατηρηθεί και για άλλες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων, προφανώς για τους ίδιους λόγους».

«Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για την προάσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, αγνοώντας την ψυχολογική βία που υφιστάμεθα, υπερασπιζόμενοι το κύρος και την αυτονομία του Κοινοβουλίου» καταλήγουν οι υπάλληλοι της Βουλής.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook