Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία σήμερα Τρίτη 20 Νοεμβρίου ο επαναληπτικός διαγωνισμός για την ανάδειξη προσωρινού μειοδότη του έργου «Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου στον κοινόχρηστο χώρο του Προμαχώνα Σαμπιονάρα (οδός Δ. Μποφώρ)», συνολικού προϋπολογισμού 835.000,00 ευρώ. 
Το έργο έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα & Επιχειρηματικότητα του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων 2007-2013. 
Πιο συγκεκριμένα το έργο αφορά σε μια πολύ σημαντική παρέμβαση για την πόλη μας με την αξιοποίηση και την ανάδειξη μιας ακόμη ενετικής πύλης, της πύλης Σαμπιονάρα ή αλλιώς Πύλης της Άμμου που ενώ κάποτε συνέδεε την Κάντια (ονομασία του Ηρακλείου κατά την ενετική περίοδο) με την αμμουδερή παραλία και το λιμάνι, σήμερα θα ενώνει τον ευρύτερο χώρο του λιμανιού με το κέντρο της πόλης, την πλατεία Ελευθερίας και το αρχαιολογικό Μουσείο. 
Με το έργο αυτό διαμορφώνεται για πρώτη φορά το σημείο ένωσης του ισόπεδου της πλατείας του προμαχώνα Σαμπιονάρα με το χαμηλότερο επίπεδο της βοηθητικής πύλης Σαμπιονάρα, όπως αυτή αποκαλύφθηκε μετά την απομάκρυνση των μπαζών και τον καθαρισμό του χώρου, με σκοπό τη δημιουργία ενός νέου κοινόχρηστου χώρου επί της οδού Δ. Μποφώρ. 
Ο χώρος θα φυτευτεί κατάλληλα, θα ηλεκτροφωτιστεί και παράλληλα θα εξοπλιστεί με στοιχεία αστικού εξοπλισμού, έτσι ώστε να παραδοθεί για χρήση. 
Με το έργο αυτό δημιουργείται ένας νέος χώρος πρασίνου, για τον πολίτη και επισκέπτη της πόλης μας, ένα «μπαλκόνι» που θα προσφέρει ελεύθερη θέαση προς το ενετικό λιμάνι και το ανατολικό νεώριο. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook