Η άμεση ολοκλήρωση του τμήματος της μελέτης για την νέα οδική σύνδεση ΒΟΑΚ-αεροδρομίου Χανίων, που αφορά στο τμήμα απο τον κόμβο Σούδας μέχρι το Πυθάρι Ακρωτηρίου, προκρίθηκε στην διάρκεια σύσκεψης η οποία πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων με θέμα την πρόοδο εκπόνησης της μελέτης «Παράκαμψη Χανίων, κόμβος σύνδεσης με Λιμάνι Σούδας και Αεροδρόμιο».

Στην σύσκεψη που συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κος Απόστολος Βουλγαράκης, συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Χανίων κος Ν. Ξυνίδης , η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ/ΤΔΚ, ο εκπρόσωπος της ομάδας μελέτης κ Ε. Σολιδάκης, ο Γενικός Δ/ντής Αναπτυξιακού Προγ/σμού Περ/ντος & Υποδομών κος Παπαδάκης Γεώργιος ,ο επιβλέπων της Μελέτης κος Κ. Κασσωτάκης, καθώς και η Δ/ντρια Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε Χανίων κα Ελένη Δοξάκη .

Κοινή διαπίστωση όλων των συμμετεχόντων ήταν η αναγκαιότητα ολοκλήρωσης της μελέτης το συντομότερο δυνατόν καθώς η υπό μελέτη οδός είναι υπερτοπικής σημασίας, αφού εξυπηρετεί και τους δυο Νομούς Χανίων και Ρεθύμνης, ενώ παράλληλα αναβαθμίζεται και το Διεθνές Αεροδρόμιο Χανίων. Ακολούθησε ενημέρωση από τον μελετητή και την επιβλέπουσα υπηρεσία, οι οποίοι για την ολοκλήρωση της μελέτης πρότειναν την αρχικά προταθείσα από αυτούς λύση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, κυρίως για οικονομικούς λόγους, προκρίθηκε να προχωρήσει άμεσα το τμήμα της μελέτης που αφορά στην χάραξη νέου δρόμου απο τον κόμβο της Σούδας μέχρι το Πυθάρι.

Ο δρόμος, δυτικά του υφιστάμενου, θα φτάνει στην περιοχή της Μεραρχίας Κρήτων (Βλητές) και απο εκεί με την κατασκευή και μιας κοιλαδογέφυρας στο σημείο όπου σήμερα υπάρχει μια τεράστια στροφή, θα φτάνει βόρεια του Πυθαρίου (κάτω απο τον οικισμό προς τον όρμο της Σούδας), ενώ στην συνέχεια μέσω κόμβου θα συνδέεται με τον υφιστάμενο δρόμο Χανίων-Ακρωτηρίου.

Στόχος είναι η άμεση χρηματοδότηση και ολοκλήρωση του συγκεκριμένου τμήματος της μελέτης, προκειμένου να ενταχθεί σε σρηματοδοτικό πρόγραμμα και να προσωρήσει η υλοποίηση του νέου δρόμου, έστω μέχρι το Πυθάρι.

Σε ότι αφορά στο υπόλοιπο τμήμα, μέχρι το Αεροδρόμιο Χανίων, αυτό θα εξεταστεί αργότερα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης και ο Αντιδήμαρχος Χανίων συμφώνησαν με την λύση που προτάθηκε , ενώ η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ/ΤΔΚ επιφυλάχθηκε να πάρει θέση στην επόμενη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής ώστε στην συνέχεια να σταλεί η κοινή πρόταση των παραπάνω στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook