Δεν κατέστη δυνατή η διαπίστωση και έκταση ζημιών στους χώρους του πλοίου \”ΚΡΗΤΗ ΙΙ\”, που προκλήθηκαν μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης και ενώ το πλοίο βρίσκοταν εν πλω.

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, εξήλθαν από το Ε/Γ-Ο/Γ «ΚΡΗΤΗ ΙΙ» Ν. Χανίων 25, όλα τα οχήματα, καθώς και 83 από τα 92 φορτηγά, δεκαεπτά από τα οποία (τράκτορας και επικαθήμενο) και ένα επικαθήμενο, υπέστησαν ζημιές.

Στις 14:30 το μεσημέρι κατασβέστηκε η πυρκαγιά και απογευματινές ώρες ολοκληρώθηκε η εκφόρτωση των εννέα φορτηγών που βρίσκονταν στο πρωραίο τμήμα του κυρίως γκαράζ με χρήση γερανοφόρων οχημάτων του Οργανισμού Λιμένα Πάτρας, ενώ λόγω σκότους και μη ύπαρξης ηλεκτρικού ρεύματος δεν κατέστη δυνατή η διαπίστωση και έκταση ζημιών στους χώρους του πλοίου.

Από τη Λιμενική Αρχή Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, διορίσθηκαν πραγματογνώμονες από τον εγκεκριμένο πίνακα της οικείας Εισαγγελίας.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά στο πλοίο, στο οποίο επέβαιναν 113 επιβάτες, 87 άτομα πλήρωμα, 18 ΙΧ και 92 φορτηγά, σβήστηκε με ιδία μέσα από το πλήρωμα, ενώ το «Κρήτη ΙΙ» οδηγήθηκε και έδεσε στο λιμάνι της Πάτρας, όπου ανέμεναν δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας και ασθενοφόρα.

Δεκάδες νταλίκες κάηκαν και μετατράπηκαν σε μια άμορφη μάζα.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο με τις φλεγόμενες νταλίκες να βγαίνουν από το πλοίο

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook