Πραγματικό θεωρεί τον κίνδυνο αποχώρησης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με μαρτυρία του χριστανοδημοκράτη βουλευτή Μίχαελ Φουκς, ο οποίος συμμετείχε στην πρωινή ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του CDU/CSU από τον υπουργό.

Σύμφωνα με τον κ. Φουκς, ο κ. Σόιμπλε έδωσε την εντύπωση ότι το ΔΝΤ ενδέχεται να αποχωρήσει από το ελληνικό πρόγραμμα, εάν δεν βρεθεί λύση στο ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, κάτι που, όπως είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, πρέπει να αποφευχθεί.

Νωρίτερα το Reuters, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στις εξελίξεις, μετέδωσε ότι ο Σόιμπλε είπε στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα ότι δεν υπάρχει ακόμη καμία συμφωνία για το πως θα καλυφθεί το κενό χρηματοδότησης της Ελλάδας των 14 δισ. ευρώ μέχρι το 2014.

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ είπε επίσης ότι παραμένει ανοιχτό το αν θα παραταθεί ο στόχος για βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους στο 2022 ή εάν θα παραμείνει στο 2020.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook