Έπειτα από απόφαση η οποία πάρθηκε από το φοιτητικό σύνολο του Α.Τ.Ε.Ι. Διατροφής και Διαιτολογίας Σητείας ,το τμήμα θα παραμείνει υπό κατάληψη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση \”λόγοι αντίδρασης αποτελούν την τοποθέτηση των άξιων εργαζομένων Ι.Δ.Α.Χ σε διαθεσιμότητα με κίνδυνο πιθανής απόλυσης ,την ισοτίμηση των Κολλεγιακών Πτυχίων με εκείνα του τμημάτων Α.Ε.Ι,Τ.Ε.Ι και επομένως του τμήματος Σητείας, όπως και την μη αποδοχή του ‘’Σχεδίου Αθηνά’’ προς την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Το σοβαρότατο ενδεχόμενο απόλυσης μέρους των εργαζομένων Ι.Δ.Α.Χ θα προκαλέσει μεγάλες και μακροχρόνιες αναταραχές στην λειτουργία της σχολής και ειδικά σε αυτό το χρονικό πλαίσιο ,τα μέσα δηλαδή του σπουδαστικού εξαμήνου. Η παρουσία τους είναι κρίσιμη και το φοιτητικό σύνολο θέλει να εκφράσει την στάση του προσφέροντας συμπαράσταση σε αυτούς στην δυσμενέστατη εποχή που διανύει ο κοινωνικός περίγυρος. Ακόμη το γεγονός της ισοτίμησης του πτυχίου των Τμημάτων είναι άλλο ένα μη αποδεκτό γεγονός.

Το τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας Σητείας προσφέρει εξαιρετικό επίπεδο σπουδών για το σπουδαστές του και η ενδεχόμενη υποτίμηση του δεν είναι σε καμία περίπτωση δικαιολογημένη ,πόσο μάλλον σύμφωνη, καθώς θα φέρει σε περαιτέρω δυσχερή θέση το αντίκτυπο του πτυχίου στην έρευνα εργασίας. Επίσης ως προς το ‘’Σχέδιο Αθηνά΄’’ ολόκληρη η μερίδα της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης έκανε σαφέστατο το γεγονός πως είναι ένα τεράστιο πλήγμα για την Ελληνική Παιδεία.

Το φοιτητικό σύνολο ομοίως αισθάνεται πως πρέπει να δηλώσει το ίδιο.

Σαν σπουδαστές και πολίτες, πιστεύουμε πως πρέπει να αντιδράσουμε για όλα τα παραπάνω την προκειμένη στιγμή. Τα αιτήματα μας θα αποτελέσουν και τον βασικό άξονα κίνησης μας για την βιωσιμότητα της εκπαίδευσης.

Κλείνοντας, πρέπει να αναφερθεί πως το Τμήμα θα μείνει κλειστό για μία εβδομάδα, έως και την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, οπότε και θα αποφασιστεί είτε η συνέχεια είτε η παύση της καταλήψεως. Παρακαλείται η Σητεία και οι πολίτες να μείνουν κοντά και στηρίξουν την κίνηση μας. Δεν είμαστε μονάχοι σε αυτό.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook