Πενταπλασιάστηκε κατά την περίοδο 2008-2011 το παράνομο εμπόριο τσιγάρων στην Ελλάδα σύμφωνα με την έκθεση STAR της KPMG.

Με βάση επίσης έρευνα εκτίμησης παράνομου εμπορίου τσιγάρων που διεξάγεται από την εταιρεία Nielsen η κατανάλωση τσιγάρων που δεν προορίζονταν για την ελληνική αγορά το Σεπτέμβριο 2012 έφτασε το 15,7% από 13,2% τον Απρίλιο.

«Από την έρευνα προκύπτει ότι το παράνομο εμπόριο τσιγάρων συνεχίζει την αυξητική πορεία του, απειλώντας τα έσοδα του κράτους και τη βιωσιμότητα του νόμιμου εμπορίου και της βιομηχανίας των καπνικών προϊόντων. Τον τελευταίο καιρό έχουν εντατικοποιηθεί οι προσπάθειες των διωκτικών αρχών και οι πρόσφατες επιτυχίες τους, όπως η κατάσχεση 14 εκατ. τσιγάρων στον Πειραιά και 128 τόνων ακατέργαστου καπνού στη Φωκίδα, δείχνουν τη βούληση της Πολιτείας να πατάξει το παραεμπόριο τσιγάρων. Ωστόσο, πρέπει να ενταθούν ακόμα περισσότερο οι έλεγχοι για να αναχαιτιστεί το πρόβλημα» σημείωσε ο γενικός διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων της Παπαστράτος Ιάκωβος Καργαρώτος.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook