Την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας των μελών του “Ευρωπαϊκού Δικτύου Δήμων Ενάντια στην Παράνομη Χρήση Δηλητηριασμένων Δολωμάτων” (ENMAIP) στο πλαίσιο των δράσεων Α.4 και C.2 του προγράμματος LIFE+ «Καινοτόμες Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Παράνομης Χρήσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων σε Μεσογειακές Πιλοτικές Περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης» [LIFE09 NAT/ES/000533]. Πιλοτική περιοχή υλοποίησης του προγράμματος στην Κρήτη είναι οι ορεινές περιοχές του Ψηλορείτη, των Αστερουσίων και της Δίκτης.

Οι δράσεις αυτές έχουν ως στόχο να ενθαρρυνθούν οι Δήμοι ως προς τη δέσμευσή τους για συμμετοχή στο «Ευρωπαϊκό Δίκτυο Δήμων Ενάντια στην Παράνομη Χρήση Δηλητηριασμένων Δολωμάτων» και στην ενεργή εμπλοκή τους στην καταπολέμηση / εξάλειψη αυτού του προβλήματος στην επικράτειά τους.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας έγινε περιληπτική παρουσίαση του προγράμματος καθώς και των συγκεκριμένων δράσεων από τους συντονιστές του έργου, ενώ ακολούθησε συζήτηση-ανταλλαγή απόψεων των συμμετεχόντων και κατάθεση προτάσεων για τον προγραμματισμό δράσεων των δήμων στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους.

Στο «Ευρωπαϊκό Δίκτυο Δήμων Ενάντια στην Παράνομη Χρήση Δηλητηριασμένων Δολωμάτων» συμμετέχουν από την Κρήτη οι ακόλουθοι δήμοι: Ανωγείων και Αμαρίου (Π.Ε. Ρεθύμνου), Μαλεβυζίου, Γόρτυνας, Αρχανών-Αστερουσίων, Μινώα Πεδιάδος και Βιάννου (Π.Ε. Ηρακλείου), και Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας και Οροπεδίου Λασιθίου (Π.Ε. Λασιθίου). Σημειώνεται, ότι για την πλήρη κάλυψη των δήμων που βρίσκονται ενός της πιλοτικής περιοχής του προγράμματος, εκκρεμεί μόνο η συμμετοχή του Δήμου Μυλοποτάμου (Π.Ε. Ρεθύμνου) και του Δήμου Φαιστού (Π.Ε. Ηρακλείου).

Οι εκπρόσωποι των μελών – δήμων του δικτύου ENMAIP επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους ως προς την ρητή και ξεκάθαρη απόρριψη της πρακτικής της παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων στις δημοτικές τους περιφέρειες, τη στήριξή τους στις δράσεις που προβλέπονται από το πρόγραμμα, καθώς και την πρόθεση συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Κρήτης – Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης στην υλοποίηση σειράς δράσεων και ενημερωτικών εκδηλώσεων στις περιοχές τους.

Στο τέλος της εκδήλωσης απονεμήθηκαν στους εκπροσώπους των μελών-δήμων του δικτύου οι σχετικές ενημερωτικές ταμπέλες της συμμετοχής τους στο «Ευρωπαϊκό Δίκτυο Δήμων Ενάντια στην Παράνομη Χρήση Δηλητηριασμένων Δολωμάτων».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook