Χιλιάδες πολίτες και εκατοντάδες δήμοι στην Ελλάδα θα σβήσουν εθελοντικά τα φώτα το βράδυ του Σαββάτου για μία ώρα στις 20:30, συμμετέχοντας στην Ώρα της Γης, μία διεθνή δράση ευαισθητοποίησης κατά της κλιματικής αλλαγής.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος θα στηρίξει την προσπάθεια της WWF κατεβάζοντας τους διακόπτες στα 24 κτίρια των υπηρεσιών του, τους εποπτευόμενους φορείς και τους φορείς διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών, συμμετέχοντας για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Ώρα της Γης.

Ο Δήμος Αθηναίων, υποστηρίζει το κίνημα «Earth Hour- Ώρα της Γης» και πρωτοστατεί στις εκδηλώσεις της παγκόσμιας πρωτοβουλίας «Ώρα της Γης» σβήνοντας για μία ώρα τα φώτα στο λόφο του Λυκαβηττού, στο Δημαρχικό Μέγαρο της Πλατείας Κοτζιά, στο Δημαρχείο της οδού Λιοσίων, αλλά και σε δεκάδες δημοτικά κτίρια σε όλη την πόλη.

«Το Σάββατο 26 Μαρτίου ξεπερνάμε τη μία ώρα. Ξεπερνάμε τον ίδιο μας τον εαυτό». Με το σύνθημα αυτό, η WWF Ελλάς καλεί τους συμμετέχοντες, μέσα από την ιστοσελίδα wwf.gr/earthhour, να κρατήσουν κατεβασμένους τους διακόπτες φέτος για πάνω από μία ώρα και να διαδώσουν αυτή την τακτική σε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες τους.

Τον εαυτό τους όμως καλούνται να ξεπεράσουν και οι φορείς, η τοπική αυτοδιοίκηση και ο επιχειρηματικός κόσμος. Σε αυτούς έγκειται να διαλέξουν τη δική τους δέσμευση και να ακολουθήσουν έναν πιο πράσινο δρόμο.

Πέραν αυτού όμως, μέσα από το wwf.gr/earthhour, έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν και τη «δική» τους Ώρα της Γης: μια σελίδα με τη δική τους σφραγίδα, μέσα από την οποία θα συγκεντρώνουν συμμετοχές και θα στέλνουν το μήνυμά τους για ένα βιώσιμο μέλλον και έναν ζωντανό πλανήτη» αναφέρει η WWF.

Η Ώρα της Γης ξεκίνησε στο Σίδνεϊ το 2007, όταν 2,2 εκατομμύρια κάτοικοι της πόλης έσβησαν τα φώτα για 60 λεπτά ως μήνυμα για την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και την εκπομπή αερίων του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα.

Το 2008 η καμπάνια επεκτάθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο και το 2009 πραγματοποιήθηκε με την εντυπωσιακή συμμετοχή 3.929 πόλεων και κοινοτήτων σε όλο τον κόσμο, ενώ το 2010 συμμετείχαν 4.000 πόλεις.

Η μεγάλη συμμετοχή θα μπορούσε να αποτελέσει μέσο πίεσης, ώστε η διεθνής κοινότητα να καταλήξει σε μια νέα συμφωνία κατά της παγκόσμιας θέρμανσης στη διάσκεψη για το κλίμα που θα πραγματοποιήσει ο ΟΗΕ το Δεκέμβριο στο Μεξικό.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook