Για τον «λογαριασμό» που θα πρέπει να πληρώσουν αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει προειδοποίησε τους Γερμανούς φορολογούμενους ο ηγέτης της γερμανικής αντιπολίτευσης, Πέερ Στάινμπρουκ , σε συνέντευξη του.

Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα «Bild am Sonntag», ο Στάινμπρουκ είπε ότι, μέχρι τώρα η Γερμανία παρείχε στην Ελλάδα μόνο εγγυήσεις δανείων αλλά αυτό θα έχει κόστος δισεκατομμυρίων ευρώ για τον Γερμανό πολίτη. «Η κυβέρνηση πρέπει να το κάνει αυτό σαφές στο κοινό», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κάποιος πρέπει να πει στους Γερμανούς ότι η Ελλάδα μπορεί να χρεοκοπήσει εξαιτίας αυτών των δανείων. «Εμείς στη Γερμανία πρέπει να κάνουμε θυσίες για να κρατήσουμε την Ευρώπη ενωμένη», σημείωσε.

Επιπλέον τόνισε ότι, η Γερμανία μέχρι τώρα δεν έχει πληρώσει ούτε ένα σέντ για την Ελλάδα, αλλά συνέχισε λέγοντας ότι αυτό πιθανόν μπορεί να αλλάξει.

«Ήμασταν έτοιμοι να πληρώσουμε για το κόστος την επανένωσης της Γερμανίας για το οποίο όλοι οι γείτονές μας εξέφρασαν την ικανοποίησή τους παρά τις εμπειρίες που είχαν από εμάς», είπε αναφερόμενος στο παρελθόν της ναζιστικής Γερμανίας.

«Τώρα είναι η ώρα να θέσουμε στους εαυτούς μας το ερώτημα, πόσο αξίζει για εμάς η Ευρώπη», δήλωσε. Ο Στάινμπρουκ ανέφερε ακόμα ότι, η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να επιστρέψει στις αγορές για ακόμα 8 χρόνια. «Θα πρέπει να χτίσουμε μια γέφυρα για την περίοδο αυτή και αυτό θα κοστίσει χρήματα», επισήμανε.


protothema.gr