Για τρίτη χρονιά, οι Έλληνες συμμετείχαν στην \”Ώρα της Γης\” και κατέβασαν τους διακοπτες για μία ώρα και δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για την προσπάθεια αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

Οι πολίτες, οι συναρμόδιοι φορείς, η τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και ο επιχειρηματικός κόσμος που συμμετείχαν έσβησαν τα φώτα από τις 20:30 έως τις 21:30 το βράδυ του Σαββάτου.

Τα φώτα έσβησαν στο κτίριο της Βουλής, σε κτίρια υπουργείων, στο λόφο του Λυκαβηττού, στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Πλατείας Κοτζιά,, αλλά και σε δεκάδες δημοτικά κτίρια σε όλη την πόλη.

Η WWF δημιούργησε ειδική ιστοσελίδα στο wwf.gr/earthhour, όπου ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να δημιουργήσει ατομική \”υπο-σελίδα\” με προσωπική σφραγίδα, μέσα από την οποία θα συγκεντρώνονται υπογραφές.

Η Ώρα της Γης είναι μία πρωτοβουλία που άρχισε το 2007 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, όπου 2,2 εκατ. άνθρωποι, μαζί με περισσότερες από 2.000 επιχειρήσεις έσβησαν τα φώτα για μία ώρα, ως έμπρακτη συμμετοχή στον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook