Φορείς, πολίτες και εκπρόσωποι εργαζομένων και παραγωγικών τάξεων της Σητείας επισκέφθηκαν την 7η Υ.ΠΕ Κρήτης σήμερα εκφράζοντας την ανησυχία τους, διαμαρτυρόμενοι για τη λειτουργία του νοσοκομείου.

Ανάμεσα τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας, ο Δήμαρχος της πόλης, περιφερειακοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου Ν. Λασιθίου, του Σωματείου εργαζομένων και των γιατρών της Σητείας.

Ο Διοικητής και οι Υποδιοικητές της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης υποδέχθηκαν τους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας του Δήμου Σητείας, οι οποίοι επέδωσαν υπόμνημα και άκουσαν τα αιτήματα τους, που αφορούν:

Την διοικητική αυτοτέλεια του νοσοκομείου λόγω των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής

Την άμεση πλήρωση των κενών θέσεων του νοσοκομείου

Την άμεση τροποποίηση του Οργανισμού του όπως αυτός έχει προταθεί από τα θεσμικά όργανα του νοσοκομείου και την Δ.Υ.ΠΕ.

O Διοικητής κ. Αντώνης Γρηγοράκης, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι η 7η Υ.ΠΕ Κρήτης απέστειλε από 13 Νοεμβρίου στο Υπουργείο Υγείας την πρόταση της τροποποίησης του Οργανισμού του Γ.Ν. Σητείας, όπως αυτή έχει συνταχτεί και εγκριθεί από τη τη Δ/νση Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου και το Επιστημονικό του Συμβούλιο. Σε περίπτωση που υπάρχει οποιαδήποτε άλλη πρόταση από φορέα, αφού κατατεθεί άμεσα, τις αμέσως επόμενες ημέρες στην 7η Υ.ΠΕ Κρήτης θα εξετασθεί και θα διαβιβασθεί αρμοδίως.

Επίσης ο κ. Γρηγοράκης, σεβόμενος το σοβαρό θέμα που έχει προκύψει και το δίκαιο του αιτήματος, δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το νοσοκομείο να καλυφθεί από καρδιολόγους ιατρούς και ότι θα μεταφέρει στο Υπουργείο Υγείας όλα τα προβλήματα αλλά και το αίτημα για το αυτοδιοίκητο της μονάδας.