Την Παρασκευή ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων & Λιμενικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας & Αιγαίου κ. Κων/νος Μουτζούρης πραγματοποίησε επιτόπια επίσκεψη στη παραλία του Κολυμπαρίου και του Ταυρωνίτη παρουσία του Υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Βουλευτή Χανίων κ. Μ. Βολουδάκη, του Δημάρχου Πλατανιά κ. Ι. Μαλανδράκη, του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Νομού Χανίων κ. Κ. Μπροκαλάκη, των Αντιδημάρχων κ. Ι. Μαλακωνάκη και κ. Γ. Καλαϊτζάκη, των πρώην Δημάρχων Κολυμπαρίου κ. Π. Πολυχρονίδη και κ. Ε. Ροσμαρή και εκπροσώπων των Τοπικών Συμβουλίων.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υ.Ν.Α., ο οποίος έχει εκπονήσει την μελέτη του Λιμένα Κολυμπαρίου, υπέδειξε τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν προκειμένου να θωρακιστεί προσωρινά η παραλία του Κολυμπαρίου και να προστατευθούν οι παρακείμενες ιδιοκτησίες μέχρι να κατασκευαστούν οι τρεις κυματοθραύστες που προβλέπει η μελέτη, καθώς και τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στην παραλία του Ταυρωνίτη.

Σημειώνεται ότι η μελέτη του Λιμένα Κολυμπαρίου, η οποία περιλαμβάνει ως συνοδό έργο τους τρεις κυματοθραύστες για την προστασία της παρακείμενης ακτής, έχει προϋπολογισμό 7 εκ. € και έχει υποβληθεί από το Λιμενικό Ταμείο Ν. Χανίων στην Ειδική Υπηρεσία Περιβάλλοντος του Υ.ΠΕ.Κ.Α. για έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.). Το Λιμενικό Ταμείο είναι σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με το Υ.ΠΕ.Κ.Α. προκειμένου να εγκριθεί το συντομότερο δυνατόν η Μ.Π.Ε., ώστε στη συνέχεια να ολοκληρωθεί η μελέτη και να ενταχθεί το εν λόγω έργο στο Ε.Σ.Π.Α. εντός του 2013.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook