Την παρέμβαση της Eισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας προκάλεσαν οι αποκαλύψεις για τα απίστευτα περιστατικά ρατσιστικής βίας από αστυνομικούς, που έφερε στο φως η εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής».

Με αφορμή το σχετικό ρεπορτάζ, η προϊσταμένη της Eισαγγελίας Πρωτοδικών, κυρία Παναγιώτα Φάκου, έδωσε εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας εισαγγελικής έρευνας, την οποία θα αναλάβει να διενεργήσει ο κ. Νίκος Ορνεράκης, εισαγγελέας αρμόδιος για την καταπολέμηση φαινομένων ρατσιστικής βίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αστυνομικοί που ενστερνίζονται την ιδεολογία της Χρυσής Αυγής έλαβαν μέρος σε βασανιστήρια «άλλων εποχών» εις βάρος μεταναστών με ύβρεις, ξύλο και κλοπές μέχρι… μαύρισμα νυχιών με πένσα.

Η εφημερίδα απαρριθμεί περισσότερα από δέκα περιστατικά με αστυνομικούς-μέλη της ΕΛ.ΑΣ. να επιτίθενται βάναυσα σε μετανάστες σε διάφορα αστυνομικά τμήματα της Αθήνας.

Χαρακτηριστικό είναι ένα από αυτά, όπου «σύμφωνα με καταγγελία της πακιστανικής κοινότητας, αστυνομικοί του Α.Τ. Αιγάλεω έβγαλαν με πένσα τα νύχια του ενός και ξύρισαν το μουστάκι του άλλου συλληφθέντος».

Ακόμη, «αστυνομικοί εξύβρισαν με χυδαία ρατσιστικά αστεία δύο υπηκόους Πακιστάν, οι οποίοι είχαν προσαχθεί και στη συνέχεια στον έναν έσφιξαν τα δάχτυλα με πένσα, μαυρίζοντάς του τα νύχια και στον άλλο με ψαλίδι του έκοψαν το μουστάκι».

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook