Σε μια προσπάθεια να αυξήσει τα πλοία που επιχειρούν υπό ελληνική σημαία, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης έχει από τη Δευτέρα επαφές με μέλη της εφοπλιστικής κοινότητας στο Λονδίνο.

Το υπουργείο Ναυτιλίας προσπαθεί ήδη να περιορίσει τη γραφειοκρατία και να εφαρμόσει μηχανογράφηση σε όλες τις υπηρεσίες που σχετίζονται με τη ναυτιλιακή δραστηριότητα -μεταξύ άλλων δημιουργείται ηλεκτρονικό νηολόγιο προκειμένου να απλοποιηθεί η διαδικασία για την ένταξη πλοίων. Επίσης, σχεδιάζει να δημιουργήσει υπηρεσίες εξυπηρέτησης ναυτικών και Ναυτιλιακών Επενδύσεων.

Η Ελλάδα διαθέτει σήμερα το έκτο μεγαλύτερο νηολόγιο στη διεθνή αγορά με 1.989 πλοία, εκ των οποίων τα 862 είναι της ποντοπόρου.

Ο κ. Μουσουρούλης θα παραστεί την Τρίτη στην τελετή απονομής του Διεθνούς Ναυτιλιακού Βραβείου στον επίτιμο Γενικό Γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO), Ευθύμιο Μητρόπουλο, ενώ νωρίτερα θα έχει συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα του ΙΜΟ, Κοΐζι Σεκιμίζου.

Την Τετάρτη θα έχει γεύμα εργασίας με τα μέλη του Greek Shipping Cooperation Committee και στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον Βρετανό υφυπουργό, αρμόδιο για θέματα Ναυτιλίας, Στίβεν Χάμοντ.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook