''Ναι, εγώ έδωσα εντολή να να ''σπάσει'' η κατάληψη.'' Με αυτή του τη δήλωση ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης επιβεβαιώνει πως εκείνος είχε την πρωτοβουλία για την κίνηση που προκάλεσε ένταση και παρατράγουδα το πρωί στο Ηράκλειο. 

''Είμαι εκπρόσωπος της κυβέρνησης στην Κρήτη και πρέπει να ακολουθώ τις εντολές. Το υπουργείο μου ζήτησε τις καταστάσεις και έπρεπε με κάθε τρόπο να φτάσουν στην Αθήνα. Δεν υπήρχε άλλη λύση'' φέρεται να είπε ο κ. Δεικτάκης. Τα ονόματα ωστόσο έμειναν στο Ηράκλειο και στο Υπουργείο έχουν σταλεί μόνο εκείνα των τριών επίορκων υπαλλήλων. 

Οι εργαζόμενοι είναι ενοχλημένοι με τον κ. Δεικτάκη, αφού αρχικά είχε εκδηλώσει την πρόθεση να τους στηρίξει και τώρα εμφανίζεται εκείνος που έδωσε ουσιαστικά στο σήμα, να προχωρήσει η πρωινή επιχείρηση. 

Ανακοίνωση καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου

''Σήμερα το πρωί, στις 6.30, τρεις διμοιρίες ΜΑΤ προσήγαγαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου τρεις εργαζομένους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και άνοιξαν την πόρτα των Υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στο Ηράκλειο χωρίς την επίδειξη εισαγγελικής παραγγελίας.''

Το χρονικό της επιχείρησης 

Με μία συντονισμένη επιχείρηση που έγινε με άκρα μυστικότητα αστυνομικοί εισέβαλαν το πρωί παραβιάζοντας την πόρτα του κτηρίου στα γραφεία του προσωπικού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης πιάνοντας στον ύπνο τους καταληψίες.

Το γεγονός προκάλεσε ένταση ενώ ακολούθησαν προσαγωγές εργαζομένων.

Στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου έσπευσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σωκράτης Βαρδάκης.

Ο λόγος που πραγματοποιήθηκε η επιχείρηση σχετίζεται με τις καταστάσεις προσωπικού που πρέπει να σταλούν στο Υπουργείο, καταστάσεις που σχετίζονται και με τους υπαλλήλους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

''Έπρεπε να πάρουμε τις καταστάσεις προκειμένου να πληρωθεί το προσωπικό'', αναφέρουν πηγές από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ενώ στο στόχαστρο των εργαζομένων βρίσκεται πλέον και ο Γενικός Γραματέας κ Γ. Δεικτάκης