Έκκληση στους εργαζόμενους του Δήμου Χανίων να συναισθανθούν το βάρος της ευθύνης τους για τις δραματικές επιπτώσεις από τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις, απήυθυνε σήμερα ο Δήμαρχος Χανίων κ.Μανώλης Σκουλάκης.

Στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου και παρουσία όλων των αντιδημαρχών, ο κ.Σκουλάκης τόνισε την στήριξη του Δήμου στον αγώνα των εργαζομένων.

«Όπως γνωρίζετε, η Δημοτική Αρχή και ο Δήμος Χανίων, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου, εξέφρασε την πλήρη αντίθεση του στην εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, ρύθμιση η οποία οδηγεί κομβικές διοικητικές υπηρεσίες των Δήμων σε αδυναμία λειτουργίας. Μάλιστα ο Δήμος Χανίων και ο ομιλών ήταν από τους πρώτους που πήραν μια τέτοια απόφαση» είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Χανίων συμπληρώνοντας :

«Από την πρώτη στιγμή στηρίξαμε τον αγώνα των εργαζομένων λαμβάνοντας απόφαση να μη σταλούν τα στοιχεία των υπαλλήλων που τίθενται από το Δήμο μας σε διαθεσιμότητα στο αρμόδιο Υπουργείο

Ωστόσο, παρατήρησε, «μετά από 14 ημέρες κινητοποιήσεων των εργαζομένων και ενώ ως Δημοτική Αρχή είχαμε εξ’ αρχής τονίσει ότι δεν μπορεί οι όποιες κινητοποιήσεις να στρέφονταν εναντίον της κοινωνίας και των πολιτών, κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί από πλευράς των εργαζομένων με συνέπεια να γινόμαστε καθημερινά αποδέκτες εκατοντάδων παραπόνων συμπολιτών μας οι οποίοι εκφράζουν τις διαμαρτυρίες του για την αδυναμία εξυπηρέτηση τους και για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί όπως π.χ. από τη μη λειτουργία των παιδικών σταθμών, τη μη αποκομιδή των απορριμμάτων με σοβαρούς κινδύνους να εγκυμονούνται για τη δημόσια υγεία ή από την αδυναμία έκδοσης μιας άδειας ή ενός πιστοποιητικού.

Παράλληλα σοβαρά προβλήματα έχουν προκύψει και στην εσωτερική λειτουργία του Δήμου μια και είναι ορατός ο κίνδυνος να απενταχθούν σημαντικά έργα του ΕΣΠΑ, προυπολογισμού 10 εκατ. € περίπου για τα οποία υπάρχουν χρονικές προθεσμίες ενώ και οι οικονομικές απώλειες του Δήμου όλο αυτό το διάστημα είναι τόσο μεγάλες που πιθανώς να μην επιτρέψουν να καταβληθεί στους ίδιους τους εργαζομένους ο μισθός του Δεκεμβρίου.

Στα παραπάνω πρέπει να προστεθούν οι καθυστερήσεις που δημιουργούνται στην υλοποίηση σημαντικών έργων του Δήμου μας αλλά και οι ακυρώσεις διαγωνισμών όπως π.χ. ο διαγωνισμός για την ανάθεση του έργου της πεζοδρόμησης της οδού Ποτιέ, π/υ 515.000 € περίπου που χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου μέσω του ΕΣΠΑ.»

Μάλιστα ο κ.Σκουλάκης εξέφρασε και ερωτηματικά, γιατί σχεδόν σε όλους τους άλλους δήμους της χώρας, οι εργαζόμενοι των οποίων βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, δεν έχει σταματήσει η αποκομιδή των απορριμμάτων ή η λειτουργία των παιδικών σταθμών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook