Προσωπική δέσμευση για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη πραγματοποίησε από το βήμα της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.

Μιλώντας στους βουλευτές του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος σχετικά με το χθεσινό Eurogroup τάχθηκε ανεπιφύλακτα υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ, δηλώνοντας πως «αφού ζύγισε όλες τις πιθανές επιλογές και εξέτασε τις παγκόσμιες προσδοκίες, κατέληξε στο συμπέρασμα πως θα ήταν ανεύθυνο να κλείσουμε τη στρόφιγγα χρημάτων προς την Ελλάδα».

Τη δήλωση της κ. Μερκελ φέρεται να μετέφερε στα μέσα ενημέρωσης ένας από τους συμμετέχοντες στην κοινοβουλευτική ομάδα των χριστιανοδημοκρατών.

Νωρίτερα, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας στον απόηχο της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup, δήλωσε πως η Γερμανία θα ήταν διατεθειμένη να επανεξετάσει το ενδεχόμενο δεύτερου «κουρέματος» του ελληνικού δημόσιου χρέους, σε περίπτωση που η Αθήνα πετύχει πρωτογενές δημοσιονομικό πλεόνασμα και υλοποιήσει όλες τις δεσμεύσεις της. [Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ]

Ακόμα, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Spiegel, με τη διαδικασία του κατ’ επείγοντος θα ψηφιστεί την Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου, από την κάτω Βουλή της Γερμανίας (Μπούντεσταγκ) η εκταμίευση των χρημάτων διάσωσης προς την Ελλάδα.

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook