Σε μια «γκάφα» άνευ προηγουμένου από τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης εξελίχθηκε ένα… αθώο αστείο του γνωστού αμερικανικού σατιρικού site «The Onion», το οποίομ σε δημοσίευμά του, παρουσίασε τον ηγέτη της Βορείου Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, ως τον πιο σέξι άνδρα στον κόσμο!

Όταν το τηλεοπτικό κανάλι «Phoenix» του Χονγκ Κονγκ παρουσίασε την είδηση, έσπευσε με σαφήνεια να ξεκαθαρίσει ότι το αμερικανικό «The Onion» είναι ένα σατιρικό site και η εν λόγω είδηση δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα αστείο.

«Με το αποστομωτικά όμορφο, στρογγυλό του πρόσωπο, την παιδική γοητεία του και το αποφασιστικό του βλέμμα, ο αγαπημένος της Πιονγκγιάνγκ κάνει πραγματικότητα το όνειρο κάθε γυναίκας» έγραφε χαρακτηριστικά το σατιρικό άρθρο.

Κατά την αναπαραγωγή του, ωστόσο, από τα κινεζικά ΜΜΕ, το αμερικανικό δημοσίευμα εμφανίστηκε ως… αληθινό και όχι ως φάρσα. Έτσι, κάτω από την είδηση, που δημοσιεύτηκε στην κρατική ιστοσελίδα Yangtse.com της Κίνας, τα ειρωνικά σχόλια για τον Βορειοκορεάτη ηγέτη πήραν… φωτιά!

«Ένας άντρας με τόσο λίπος στο πρόσωπο και διπλό, λευκό μάγουλο… Και λένε ότι είναι ο πιο σέξι; Πράγματι, αξίζουν το όνομα Onion (σ.σ. κρεμμύδι στα ελληνικά). Δεν μπορώ, παρά να χύσω πικρά δάκρυα» ήταν ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σχόλια που συνόδευσαν την είδηση.

Εκεί όμως που το… κακό παράγινε, ήταν όταν η κινεζική εφημερίδα «People\’s Daily», επικαλούμενη ως πηγή την ιστοσελίδα Yangtse.com, όχι μόνο αναπαρήγαγε την είδηση, αλλά, θέλοντας να αποδείξει και το πόσο… σέξι είναι ο Κιμ Γιονγκ Ουν, παρουσίασε ένα αφιέρωμα με ούτε μία ούτε δύο, αλλά 55 (!) φωτογραφίες του Βορειοκορεάτη ηγέτη.

Την κατάσταση ανέλαβε εν τέλει να «σώσει» το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press, το οποίο επικοινώνησε με την εφημερίδα και εξήγησε πώς ξεκίνησαν όλα…

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook