Αν και δυσκολεύτηκε ο ΟΦΗ έκανε το πρώτο βήμα για πρόκριση στους \”16\” του Κυπέλλου Ελλάδος, επικρατώντας με 1-0 του Απόλλωνα Σμύρνης στο Ηράκλειο μετά από εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Παπαζογλου.

Ο ΟΦΗ παρατάχθηκε με πολλά νέα πρόσωπα στο βασικό του σχήμα και παρουσία ελάχιστων θεατών στο Γεντί Κουλέ μπήκε μουδιασμένα στο παιχνίδι με αποτέλεσμα να μην έχει ρυθμό και να χάνεται στην μετριότητα.

Οι ασπρόμαυροι έδειξαν να βρίσκονται μακριά από το καλό τους εαυτό και να μην έχουν καλά πατήματα στον αγωνιστικό χώρο ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μόλις δυο ευκαιρίες δημιουργήθηκαν στα πρώτα 45’ λεπτά.

Συγκεκριμένα στο 23’ήρθε η πρώτη καλή φάση όταν ο Ζορμπάς έβγαλε μόνο τον Παπάζογλου, αλλά ο φόρ του ΟΦΗ σούταρε πάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα. Η δεύτερη φάση έγινε στο 37\’ με τον Ζορμπά να σουτάρει χωρίς να βρίσκει στόχο. Παιχνίδι-σούπα στο πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Νίκος Αναστόπουλος προσπάθησε να αλλάξει κάτι έτσι ώστε να δώσει μια ώθηση στην ομάδα του να πάρει μπροστά. Έτσι αποφάσισε και έριξε στο παιχνίδι τον Μίρνε Σίσιτς. Φανερά πιο βελτιωμένοι στην επανάληψη, οι ασπρόμαυροι κατάφερε να πάρουν τη νίκη με 1-0, ενόψει του επαναληπτικού στις 22/12.

Πέντε λεπτά μετά την έναρξη του Β’ ημιχρόνου με κεφαλιά ο Περογαμβρακης, έστειλε την μπάλα άουτ. Η κρητική ομάδα έφτασε κοντά στο γκολ όταν σέντρα του Σίσιτς από την αριστερή πλευρά, και προβολή από κοντά του Σαρ, εδιώξε λίγο πριν τη γραμμή ο Κρουσταλέλης.

Οι παίκτες του ΟΦΗ συνέχισαν να πιέζουν ώσπου ήρθε το 60\’ με τον Περογαμβράκη να ανατρέπεται απο τον Κωστατίνου και ο διαιτητής να δείνει το πέναλτι. Το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Παπάζογλου δίνοντας έτσι το προβάδισαμ στην ομάδα του.

Στην συνέχεια η επόμενη καλή φάση έγινε στο 64\’ όπου ο Περογαμβράκης έχασε μοναδική ευκαιρία για το 2-0, όταν δεν κατάφερε να σκοράρει μετά από ασθενής απόκρουση του γκολκήπερ του Απόλλωνα Αθανασίου ο οποίο έδιωξε και στο 70\’ το φάουλ του Βιτώρου. Στο 73\’ ο ΟΦΗ απείλησε ξανά με τον Παπάζογλου να στέλνει με κεφαλιά την μπάλα άουτ.

Στο τελευταίο τέταρτο οι παίκτες του Αναστόπουλου υποχώρησαν προσπαθώντας να θωρακίσουν τα μετόπισθεν και να κρατησουν το υπέρ τους σκορ.

Να σημειώσουμε ότι ο επαναληπτικός αγώνας θα γίνει στις 22 Δεκεμβρίου στην Αθήνα.

ΟΦΗ: Γουναρίδης, Σάρ, Μπανούσης (76\’ Νύχταρης), Μονιάκης, Ζορμπάς, Παπάζογλου, Κουρδάκης, Ιωαννίδης (46\’ Σίσιτς), Περογαμβράκης (84\’ Ροβύθης), Σόουζα, Βιτώρος.
Απόλλων: Aθανασίου,Κωσταντίνου,Κρουσταλέλης,Ιασωνίδης,Κυργιας,Λεοντίου (81\’ Αντωνόπουλος),Ντουτσαρίδης,Δημογιάννης (63’ Καραχάλιος), Μανιάς, Διαμαντίδης, Τομαράς (71\’ Κορώνης).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook