Το αμερικανικό Powerball jackpot κλήρωσε την Τετάρτη 550 εκατομμύρια δολάρια και όπως ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι του λαχείου, τυχερές πολιτείες αποδεικνύονται η Αριζόνα και το Μιζούρι, όπου και λέγεται ότι βρέθηκαν νικητές.

Το ποσό που κλήρωσε το συγκεκριμέο τζάκποτ, το τοποθετεί δεύτερο πιο κερδοφόρο –πίσω από το Mega Millions του Μαρτίου που μοίρασε 656 εκατομμύρια- στη λίστα των λαχείων στην ιστορία των ΗΠΑ.

Αφενός το γεγονός ότι από τις 6 Οκτωβρίου δεν έχει υπάρξει νικητής και αφετέρου το δεδομένο των μεγάλων πωλήσεων λαχείων σε πολλές πολιτείες, το ποσό των κερδών εκτινάχθηκε στα ύψη.

Το τυχερό παιχνίδι Powerball παίζεται σε 42 αμερικανικές πολιτείες, στην Ουάσιγκτον D.C. και στις Παρθένες Νήσους. Βέβαια, πολλοί ήταν εκείνοι που πέρασαν τα σύνορα πολιτειών ώστε να μπορέσουν να παίξουν με στόχο την αποκομιδή των «τρελών» κερδών. Το λαχείο αγοράστηκε, σύμφωνα με μελέτες, από ανθρώπους όλων των κοινωνικών τάξεων. Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι αυτοί που δεν αρκέστηκαν μόνο σε ένα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα μία γυναίκα από τo Ντένβερ, που ξόδεψε 450 δολάρια για να έχει περισσότερες πιθανότητες νίκης, αναφέρουν οι New York Times.

Σύμφωνα με τους γνωρίζοντες, η πιθανότητα να κερδίσει κάποιος στο Powerball είναι μία στα 175 εκατομμύρια και υποστηρίζουν ότι πολύ πιθανότερα σενάρια είναι να λάβει το προεδρικό χρίσμα, να βγει ραντεβού με σούπερ μόντελ ή να γίνει σταρ του Χόλλιγουντ.

Πάντως, στην περίπτωση του συγκεκριμένου τυχερού παιχνιδιού, οι πιθανότητες να κερδίσει κάποιος χρήματα δεν είναι απογοητευτικές. Λέγεται ότι, επειδή ακριβώς οι τρόποι είναι πολλοί, ένας στους 32 μπορεί να έχει τέτοια ευκαιρία.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook