Θέμα συμμετοχής ή μη της χώρας στον προσεχή διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision έχει τεθεί στην ΕΡΤ.

Στελέχη της διοίκησης της κρατικής τηλεόρασης εμφανίζονται προβληματισμένα για το κατά πόσο η Ελλάδα πρέπει να αποσύρει τη συμμετοχή της, ακολουθώντας το παράδειγμα της Πορτογαλίας και της Πολωνίας, οι οποίες έχουν ήδη ξεκαθαρίσει πως λόγω οικονομικής κρίσης έχουν σημαντικότερες προτεραιότητες από τη Eurovision.

Ρόλο στην τελική απόφαση σχετικά με την ελληνική συμμετοχή αναμένεται να παίξει η στάση της Κύπρου, η οποία μέσα στο καλοκαίρι είχε αρχικά επιβεβαιώσει τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό που θα γίνει τον Μάιο στο Μάλμε. Φαίνεται όμως πως οι απόψεις αναθεωρώθηκαν και οι επικεφαλής του ΡΙΚ πια το σκέφτονται.

Οπως μάλιστα δήλωσε ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΡΙΚ, Μάκης Συμεού σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» «συζητείται σοβαρά το ενδεχόμενο ακύρωσης της κυπριακής συμμετοχής». Οι λόγοι που επικαλείται είναι η κρίσιμη οικονομική φάση, την οποία διέρχεται η χώρα και οι πιθανές ενστάσεις, που μπορεί να προκαλέσει η ενδεχόμενη συμμετοχή σε ένα διαγωνισμό τραγουδιού.

Η πιθανότητα αποχώρησης της Κύπρου (που θα ληφθεί την επόμενη εβδομάδα) δυσχεραίνει τη θέση των υποστηρικτών της Eurovision στην ΕΡΤ, κατά πρώτο λόγο σε επίπεδο εντυπώσεων, καθώς θα φανεί πως η Ελλάδα αν και είναι το πιο “χτυπημένο” από την κρίση μέλος της Ευρώπης, δεν ακολουθεί το παράδειγμα άλλων χωρών, που δείχνουν απολύτως αφοσιωμένες στην επίλυση των προβλημάτων τους.

Το βασικό επιχείρημα που παραθέτει η άλλη πλευρά είναι ότι η δημόσια τηλεόραση δεν ζημιώνεται, αντιθέτως κερδίζει από τη συμμετοχή στη Eurovision, καθώς τα τελευταία χρόνια δισκογραφικές εταιρείες αναλαμβάνουν ως επί το πλείστον τα έξοδα.    

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook