Πριν λίγη ώρα δημοσιοποιήθηκε από το neatv.gr η απόφαση του ΣτΕ που ουσιαστικά βάζει οριστικά τέλος στο έργο επέκτασης του Αεροδρομίου Χανίων.

Το ΣτΕ «..αναστέλλει την εκτέλεση της απόφασης του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού Σταύρου Καλογιάννη περί του διαγωνισμού από τις 23 Αυγ 2012, διατάσσει τη μη κατακύρωση του διαγωνισμού και τη μη υπογραφή της σύμβασης…»

Ναυάγησε λοιπόν ένα έργο πνοής και ανάπτυξης για την Κρήτη και ειδικά για την Δυτική πλευρά του νησιού μας.

Απορία όμως προκαλεί το γεγονός ότι στις 14 Νοεμβρίου 2012 ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κύριος Απ. Βουλγαράκης είχε δηλώσει σε τοπική εφημερίδα επί λέξη:

«Το θέμα έκλεισε οριστικά και πλέον απομένει μονάχα να καθαρογραφεί η απόφαση… Ευτυχώς με τη βοήθεια πάρα πολλών ανθρώπων, σχεδόν όλων των φορέων του τόπου, καταφέραμε τελικά το 5ο θέμα που είχε μπει στην ημερήσια διάταξη να εκδικαστεί και να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Τώρα μένει μόνο να γραφεί η απόφαση και να υπογραφεί η σύμβαση με τον εργολάβο. Ωστόσο, αυτή η διαδικασία δεν είναι κοντινή, θα χρειαστεί κάποιο χρονικό διάστημα. Θα προσπαθήσουμε όμως, με τη βοήθεια αυτών που και μέχρι τώρα βοήθησαν, να καθαρογραφεί γρήγορα…»

Και συνεχίζει το δημοσίευμα «Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο της απόφασης του ΣτΕ ο κ. Βουλγαράκης ξεκαθάρισε ότι είναι θετική και πρόσθεσε ότι είναι τελικό, είναι οριστικό, απορρίφθηκε η ένσταση και προχωράμε στη σύμβαση. Είναι σημαντικό αυτό το αποτέλεσμα».

Αν ισχύουν τα παραπάνω το ερώτημα των πολιτών είναι:

Που είναι τώρα κύριε Βουλγαράκη το έργο, που είναι η ΘΕΤΙΚΗ απόφαση του ΣτΕ;

Γιατί προκαταβάλατε την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Χώρας;

Δεν σκεφτήκατε ότι μπορεί το δημοσίευμα με την δήλωση σας να χρησιμοποιηθεί ενάντια στην θετική εξέλιξη;

Δεν σκεφτήκατε ότι μπορεί να χρησιμοποιήθηκε το δημοσίευμα από τους Δικηγόρους του Μπόμπολα και να έπαιξε αρνητικό ρόλο στην απόφαση;

Οι πολίτες δύο Νομών, των Χανίων και του Ρεθύμνου καθώς και όλος ο επιχειρηματικός κόσμος του τόπου θα περιμένει την απάντηση σας.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook