Την λειτουργία Τμήματος ΤΑΕ στην Υποδιεύθυνση Ιεράπετρας ζήτησε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Σήφης Αναστασάκης στο πλαίσιο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο δήμο με αφορμή τα αυξανόμενα κρούσματα παραβατικότητας στην περιοχή.

«Είναι η μοναδική πόλη του νομού που δεν έχει ΤΑΕ κι αν ιδρυθούν θα βοηθήσουν να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες που σε περίοδο οικονομικής κρίσης είναι πολύ σημαντικό», δήλωσε.

Ο Δήμαρχος επεσήμανε την ανάγκη να στελεχωθεί η υπηρεσία στην Ιεράπετρα διότι το υφιστάμενο προσωπικό δεν επαρκεί για τον πληθυσμό και δεδομένης της ύπαρξης χιλιάδων οικονομικών μεταναστών.Επίσης έθεσε το θέμα της παράνομης βόσκησης που απασχολεί επί 20ετία την περιοχή, επισημαίνοντας ότι οι ευθύνες της πολιτείας είναι μεγάλες και πρέπει να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο προς την κατεύθυνση να υπάρχει άμεσο οικονομικό κόστος για όσους προκαλούν ζημιές.Σε σχέση με το νέο νόμο που δίνει αρμοδιότητες στους Δήμους χωρίς πόρους τόνισε πως ο Δήμος Ιεράπετρας αναζητεί τρόπους για να αντιμετωπιστεί η αδεσποτεία με την δημιουργία χώρου που θα φυλάσσονται τα αδέσποτα ζώα που θα περισυλλέγουν τα αρμόδια κλιμάκια.

Τέλος, ο Δήμαρχος ζήτησε να υπαχθεί το Αστυνομικό τμήμα Κουτσουρά στην Αστυνομική υποδιεύθυνση Ιεράπετρας, ευχαρίστησε την Αστυνομία για το έργο της και τη συνεργασία και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρξουν βελτιωτικές κινήσεις.
Στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους της Αστυνομίας ο αστυνομικός διευθυντής Λασιθίου κ. Φανούριος Μανιαδάκης, ο εκπρόσωπος της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, Αστυνομικός διευθυντής κ. Ευάγγελος Παρασύρης, ο επικεφαλής της Αστυνομικής υποδιεύθυνσης Ιεράπετρας. Αστ. Διευθυντής κ. Κωνσταντίνος Περάκης, ο Διευθυντής της Αγροφυλακής κ. Μανόλης Μασάρος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Ιεράπετρας κ. Γιάννης Ψαρουδάκης, η Πρόεδρος της Αγροτικής Επιτροπής του Δήμου κα Δέσποινα Γενειατάκη, Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι των αγροτών.