Αναστάτωση έχουν προκαλέσει στην Εκκλησία της Ελλάδος οι πληροφορίες περί μητροπολιτών που πιάστηκαν στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ με υψηλές καταθέσεις στο εξωτερικό.

Όπως αναφέρει το «Βήμα», ιεράρχες, όπως ο Μεσογαίας Νικόλαος, με δηλώσεις και επιστολές εγκαλούν τον αρχιεπίσκοπο ότι, αντί να ζητήσει εξηγήσεις ώστε να σταματήσουν οι διαδόσεις σε βάρος της εκκλησίας, εδώ και δύο εβδομάδες σωπαίνει. Κάτω από τις γραμμές ωστόσο στις επιστολές των οργισμένων μητροπολιτών δεν λείπουν και οι αιχμές για τους αδελφούς τους.

Από την άλλη πλευρά ο κ. Ιερώνυμος, που επιμένει στους χαμηλούς τόνους, τους οποίους είχε υιοθετήσει από την πρώτη μέρα της Αρχιεπισκοπείας του, δεν δίστασε σύμφωνα με το πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων RNN να χαρακτηρίσει «φανφάρες» τις αιτιάσεις του κ. Νικόλαου στη σχετική επιστολή του.

Τόνισε, δε, στη δήλωσή του προς το πρακτορείο: «Έχω ήδη προηγηθεί της επιστολής. Έχω επικοινωνήσει με τον κύριο Στασινόπουλο», τον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ. Και πρόσθεσε εξίσου σιβυλλικά: «και έχω ενημερωθεί»…

Στην επιστολή που απηύθυνε στον κ. Ιερώνυμο ο κ. Νικόλαος -εξηγήσεις, υπενθυμίζεται, έχει ζητήσει και ο μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος- ζητά από τον Αρχιεπίσκοπο να κινητοποιηθεί γιατί «δεν επιτρέπεται ούτε ο κάθε Μητροπολίτης να επιχειρεί πανικόβλητος να περισώσει με δηλώσεις το κύρος του η να διαψεύσει μετά βδελυγμίας τις εναντίον του συκοφαντίες, ούτε να αιωρούνται σκανδαλιστικές υποψίες, ούτε τελικά να διασύρεται το όνομα της Εκκλησίας μας…».

Ο μητροπολίτης Μεσογαίας μιλάει για «αήθη πολεμική κατά της Εκκλησίας» και χαρακτηρίζει τα δημοσιεύματα «ασύλληπτες μυθοπλασίες, συκοφαντικές αοριστίες και προκλητικές διαδόσεις».

Σπεύδει, ωστόσο, να προσθέσει: «Να ζητήσετε άμεσα και επισήμως από το ΣΔΟΕ, ως ο Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου, ή υπεύθυνα να διαψεύσουν τα διαδιδόμενα ή να επιβεβαιώσουν την όποια αλήθεια μας αφορά ή ακόμη να προβούν τελικά σε έλεγχο των οικονομικών και περιουσιακών στοιχείων όλων μας».

«Αυτά είναι φανφάρες. Εγώ δεν λειτουργώ με φανφάρες», φέρεται να δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος, χωρίς με τη σειρά του να αποκαλύψει για το τι ακριβώς τον έχει ενημερώσει ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook