Προσπάθειες να πείσουν όσον το δυνατόν περισσότερους επενδυτές να συμμετάσχουν στην επαναγορά ομολόγων καταβάλουν από σήμερα, και για μια εβδομάδα, η κυβέρνηση και οι σύμβουλοί της Deutsche Bank και Morgan Stanley.

Η επιτυχία του εγχειρήματος είναι προϋπόθεση για να τεθεί σε εφαρμογή η συμφωνία των Βρυξελλών για την βιωσιμότητα του χρέους.Χωρίς «βιώσιμη λύση» για το ελληνικό χρέος είναι αδύνατη η αντιμετώπιση της κρίσης στην Ευρωζώνη, δήλωσε εξάλλου ο εκτελεστικός διευθυντής του ΔΝΤ, Γιόχαν Πράντερ.

Δεδομένη θεωρείται μόνο η συμμετοχή των ελληνικών τραπεζών οι διοικήσεις των οποίων συναντήθηκαν την Πέμπτη με τον υπουργό Οικονομιών Γιάννη Στουρνάρα. Ωστόσο, μετά τη συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από τραπεζικούς παράγοντες, δεν σημειώθηκε συμφωνία κατά τη συνάντηση των δυο πλευρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τιμή της επαναγοράς θα διαμορφωθεί μεταξύ 31 και 35 λεπτών ανά ευρώ.

Σε 2,74 δισεκατομμύρια ευρώ θα ανέλθουν τα διαφυγόντα κέρδη της Γερμανίας μετά την αποποίηση των κερδών που θα απέφεραν τα ελληνικά ομόλογα που βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιο της ΕΚΤ, δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε επιστολή του προς τα μέλη της κάτω Βουλής της χώρας.

«Βαρέλι δίχως πάτο» χαρακτήρισε από την πλευρά του την κατάσταση στην Ελλάδα ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών του Μονάχου (Ifo) Χανς Βέρνερ Ζιν, υποστηρίζοντας ότι «έχει πολύ μικρή διαφορά το να μιλάει κανείς για δάνεια ή για δώρα».

 

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook