Χωρίς σημείο σύγκλισης ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών με τους εκπροσώπους των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση για το φορολογικό νομοσχέδιο.

Οι διαφωνίες των κομμάτων παραμένουν και οι συζητήσεις θα συνεχιστούν. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο επίμαχο θέμα της κατάργησης του αφορολόγητου για τα προστατευόμενα τέκνα, αντίθετος εμφανίστηκε και ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπό συζήτηση παραμένουν ακόμη η κατάργηση της φοροαπαλλαγής των τόκων των στεγαστικών δανείων, καθώς και η αύξηση της παρακράτησης φόρου από το 55% στο 80% για τις Ομόρρυθμες και Ετερόρρυθμες Εταιρείες.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος είχε νωρίτερα συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, ερωτηθείς εάν υπάρχουν περιθώρια ελιγμών, κυρίως σχετικά με την κατάργηση των φοροαπαλλαγών για τα παιδιά, απάντησε πως «πάντα υπάρχουν περιθώρια ελιγμών».

Ο ίδιος πρόσθεσε όμως πως από το φορολογικό νομοσχέδιο πρέπει να εξοικονομηθούν τα 2,5 περίπου δισ. ευρώ από το πακέτο των 13,5 δισ. και συνεπώς -όπως τόνισε- «όποιος προτείνει κάποια κατάργηση θα πρέπει να προτείνει και κάτι σε αντικατάστασή της».

Ο κ. Στουρνάρας είπε πως θα εξεταστούν οι προσεγγίσεις των κυβερνητικών εταίρων. «Άλλωστε, εγώ πιστεύω στον διάλογο. Αλλά κυρίως πρέπει να διατηρήσουμε την αξιοπιστία μας. Γιατί αυτά τα πράγματα τα έχουμε συμφωνήσει και τα έχουμε ψηφίσει» σημείωσε.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook